Στη Βουλή έφτασε το θέμα των αγριόχοιρων

Tα τεράστια προβλήματα τόσο στην αγροτική παραγωγή, όσο και στην ίδια την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο, που έχουν προκύψει στην περιοχή της Ερμιονίδας από την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή των αγριογούρουνων έφτασαν μέχρι τη Βουλή μέσω ερώτησης που κατατέθηκε προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, βουλευτές της “Ελληνικής Λύσης” απευθυνόμενοι στους ανωτέρω υπουργούς σημείωσαν στην ερώτησή τους πως «σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Δήμου Ερμιονίδος και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει το φαινόμενο της εμφάνισης αγριογούρουνων σε όλη την έκταση του Δήμου Ερμιονίδος.

Στις αγροτικές και ημιαστικές περιοχές αλλά και στις παραλίες του ως άνω Δήμου οι αγρότες μετρούν καταστροφές στις καλλιέργειές τους, ενώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων στον αστικό ιστό από τα εν λόγω διερχόμενα ζώα, και την ημέρα, και τη νύχτα. Είναι θέμα χρόνου να έχουμε ατυχήματα με ζώα που διασχίζουν δρόμους, χωριά και παραλίες.

Η ανάγκη αντιμετώπισης του ως άνω σοβαρού ζητήματος χρήζει ιδιαίτερης στρατηγικής. Πέραν του κυνηγιού, από τον Σεπτέμβριο ως τον Ιανουάριο, αναδεικνύεται η ανάγκη λήψης μέτρων από την Πολιτεία, ώστε να απομακρύνονται τα αγριογούρουνα από τον περιαστικό ιστό των πόλεων και τους κάμπους.

 
 
 

«Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
1.    Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα στην εκπόνηση και εφαρμογή ειδικού σχεδίου διαχείρισης και αντιμετώπισης της ανεξέλεγκτης αύξησης του πληθυσμού των αγριόχοιρων, στην Ερμιονίδα Αργολίδας, καθώς, η μη λήψη σχετικών μέτρων θέτει σε κίνδυνο την περιβαλλοντική ισορροπία, τις αγροτικές καλλιέργειες και κυρίως, ανθρώπινες ζωές στην ως άνω περιοχή;
2.    Εξετάζεται από μέρους σας, ως λύση, η επέκταση της κυνηγετικής περιόδου, προκειμένου να περιορισθεί ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των αγριόχοιρων στην ανωτέρω αλλά και σε κάθε περιοχή με όμοιο πρόβλημα;
3.    Τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών του Δήμου Ερμιονίδος από την επέλαση των αγριόχοιρων στις καλλιέργειές τους;»

 

 

 

www.anagnostis.org

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top