Στο στόχαστρο των οικολόγων μπαίνουν υγροβιότοποι της Κύπρου

Στο στόχαστρο των δήθεν, ακόμα ένας υγροβιότοπος, στο στόχαστρο των δήθεν ξανά ακόμη μια Κυνηγετική περιοχή.
 
Αποτελούμε σίγουρα παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού αυτό συμβαίνει μόνο στην Κύπρο και σε καμία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, όπου το κυνήγι των υδρόβιων είναι το πιο διαδεδομένο και σχεδόν όλοι οι υγροβιότοποι φιλοξενούν χιλιάδες κυνηγούς.
Η ενορχηστρωμένη προσπάθεια η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και 15 και βάλε χρόνια τόσο από την BirdLife Cyprus αλλά και τις υπόλοιπες φιλοζωικές οργανώσεις μανιακών αντικυνηγών για απαγόρευση όλων των υγροβιότοπων συνεχίζεται.
Η ενορχηστρωμένη προσπάθεια αυτή την φορά στην λίμνη Παραλιμνίου καλά κρατεί δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά και εντυπώσεις στον απλό κόσμο ο οποίος δεν γνωρίζει την πραγματικότητα και ακολουθεί παχουλούς τίτλους οι οποίοι παραπλανούν και παραπληροφορούν.
 
1. Τα σκάγια τα οποία βρίσκονταν στο στομάχι ενός φλαμίνγκο μπορεί να αποδείξει κάποιος πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα έφαγε στην συγκεκριμένη λίμνη Παραλιμνίου ή σε κάποιο υγροβιότοπο γειτονικής χώρας όπως Λίβανο, Ισραήλ και πέταξε μέχρι εδώ για να πεθάνει;;
2. Γιατί ποιο λόγο ο κάθε ιδιώτης ο οποίος μπορεί να έχει προσωπικά συμφέροντα και στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο ίδιος αφαιρεί τα νεκρά φλαμίνγκο από τον υγροβιότοπο πριν να τα παραλάβει η υπηρεσία Θήρας και κάνει δικές του ιδιωτικές εξετάσεις στις οποίες δεν μπορεί να αποδείξει αν όντως τα σκάγια ήταν εκεί ή τα τοποθέτησε ο ίδιος;
3. Σε μια περίπτωση τα σκάγια είναι τόσα πολλά που θα έφτανε η κατανάλωση του 5% από τα ανευρεθέντα στο στομάχι για να πεθάνει το πτηνό από μολυβδίαση άμεσα οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι τα σφαιρίδια τοποθετήθηκαν εκεί για συγκεκριμένο σκοπό αφού το φλαμίνγκο πέθανε.
4. Η ίδια τακτική χρησιμοποιήθηκε και στην Λίμνη Λατσι ή κατά τους νεότερους λίμνη Σόρος, η οποία προχώρησε σε εξετάσεις και αναλύσεις μόνο σε συγκεκριμένα σημεία στην λίμνη που επιτρέπεται το κυνήγι και όχι σε όλες για να δούμε και τις διάφορες από την Λίμνη Ορφανή, Κόκκινο, Πυλα του Τεκκε κτλ.
5. Οι θάνατοι των πτηνών οι οποίοι θα έπρεπε να αναλυθούν από κρατικά χημεία και όχι τον κάθε ιδιώτη μπορεί να προέρχονται από την γρίπη των πτηνών η οποία θερίζει χιλιάδες γερανούς στο Ισραήλ;
 
Το πρόβλημα είναι αρκετά παλιό και διαχρονικά χωρίζεται σε δυο πτυχές η μια είναι η Κυνηγετική που δεν είναι και τόσο μεγάλη και με την σωστή αστυνόμευση δεν δημιουργεί κανένα απόλυτως πρόβλημα και μπορεί εύκολα να ελεγχθεί και η άλλη η μεγαλύτερη και πιο σοβαρή των 2 σκοπευτηρίων, ΛΑΡΝΑΚΑΣ το οποίο μεταφέρθηκε σε άλλη περιοχή και Αμμοχώστου το οποίο παραμένει στην λίμνη δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα.
Εκείνο όμως που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι η απουσία για μια ακόμη φορά της ηγεσίας της Υπηρεσίας Θήρας και του εκπροσώπου της.
 
Δεν μπορεί πλέον εν έτη 2022 ένας εκπρόσωπος των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων να μονολογεί ανακρίβειες πέραν των 20 λεπτών σε πρωινή εκπομπή εν τη απουσία του εκπροσώπου τύπου της Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας την οποία δεν έχει καλέσει να εκφέρει την άποψή της και η οποία πληρώνεται από τα λεφτά των ΚΥΝΗΓΩΝ για να τους προστατεύσει. Απούσα επίσης από τον συγκεκριμένο μονόλογο ήταν και η οργάνωση των ΚΥΝΗΓΩΝ και πολιτική δύναμη η οποία ασχολείται με θέματα κυνηγιού, ακόμη μια απόδειξη ότι ο εκσυγχρονισμός και η αλλαγή πλεύσης σε σωστά νομικά πλαίσια είναι πέραν του δεδομένου πλέον αναγκαία!
 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top