Συλλήψεις για παραποιήσεις όπλων και παράνομη θήρα σε Ήπειρο και Παρνασσό

Tις πρώτες πρωινές ώρες και πριν ξημερώσει οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στ. Ελλάδος από την Αμφικλεια-Λιβαδεια-Αταλαντη προέβηκαν σε έλεγχο Φ.Ι.Χ. αυτοκινήτου – αγροτικό και εντόπισαν άτομο γνωστών στοιχείων.

Μέσα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκε καραμπίνα δεμένη, γεμάτη και εκτός θήκης, έτοιμη προς χρήση. Οι θηροφύλακες προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες.

Επίσης, στην περιοχή Σκαμνέλι, ένα άτομο που ασκούσε θήρα τις νυχτερινές ώρες συνελήφθη  επ’ αυτοφώρω από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή  της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα, νυχτερινές ώρες, σε δασική έκταση στα ορεινά του Δήμου Ζαγορίου, κατά τη διάρκεια περιπολίας της Θηροφυλακής όπου και εντόπισε ένα όχημα να κινείται στην περιοχή και δόθηκε σήμα στάσης για έλεγχο στον οδηγό.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, στη θέση του συνοδηγού βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, εκτός θήκης και έτοιμο προς χρήση, το οποίο μάλιστα ήταν παραποιημένο, αφού είχε ήδη στη θαλάμη του πέντε φυσίγγια.

Το κυνηγετικό όπλο και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν και σε βάρος του κατόχου και οδηγού του οχήματος υποβλήθηκε μήνυση για το αδίκημα της άσκησης παράνομης θήρας, ενώ κατασχέθηκε και η άδεια θήρας.

 

(www.epiruspost.gr)

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο