Σύλληψη για λαθραλιεία από τη Θηροφυλακή Κοζάνης

Η διενέργεια αλιείας, επαγγελματικής και ερασιτεχνικής με κάθε μέσο και αλιευτικό εργαλείο απαγορεύεται αυτή την εποχή για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών.

Πιο συγκεκριμένα:

Τεχνητή λίμνη Πολυφύτου μέχρι γέφυρα Ρυμνίου και λοιπά εσωτερικά ύδατα Π.Ε. Κοζάνης από 24 Απριλίου έως και 8 Ιουνίου και από τη γέφυρα Ρυμνίου μέχρι τη Μονή Ιλαρίωνα από 24 Απριλίου έως και 15 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο τήρησης αυτών των χωρικών και χρονικών απαγορεύσεων οι θηροφύλακες που αποτελούν τους «Φύλακες της φύσης», εντόπισαν άτομο να αλιεύει με τη χρήση ψαροντούφεκου, τα ευάλωτα ψάρια που αυτή την εποχή προσεγγίζουν τις ρηχές όχθες της λίμνης για να αποθέσουν τα αυγά τους.

Κατασχέθηκε το αλιευτικό μέσο και το αλίευμα και κατατέθηκε μήνυση στο Αστυνομικό τμήμα Κοζάνης, ενώ η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Ο συλληφθείς επιβάρυνε τη θέση του αρνούμενος να συνεργαστεί.

Για παραβάσεις αλιευτικών διατάξεων και αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές και ποινικές κυρώσεις όπως, επιβολή προστίμου, κατάσχεση και εκποίηση των παράνομα αλιευμένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση ή καταστροφή των αλιευτικών εργαλείων και συσκευών.

Παρακαλούμε, να ενημερώνετε τις Δασικές Αρχές και τους Θηροφύλακες για τυχόν παραβάσεις του Δασικού Κώδικα.

 

Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top