Τα ηλεκτρονικά «μάτια» της Δ΄ΚΟΣΕ στην Πάρνηθα

Με τη χρήση καμερών και άλλων σύγχρονων μέσων που της επιτρέπουν να έχει εικόνα σε 24ωρη βάση, η Δ΄ΚΟΣΕ άρχισε πριν λίγο καιρό να παρακολουθεί και  καταγράφει την πανίδα της Πάρνηθας, συλλέγοντας χρήσιμα στοιχεία που αξιοποιούνται τόσο από το επιστημονικό προσωπικό της, όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η τοποθέτηση των καμερών, άλλωστε, έγινε ύστερα από αίτημα του ίδιου του υπουργείου, που ζήτησε τη συνεργασία και τη βοήθεια της Δ΄ΚΟΣΕ, ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι αληθεύουν πληροφορίες ότι στον χώρο της Πάρνηθας, μετά τους λύκους εμφανίστηκε… και αρκούδα.

Οι πληροφορίες που έως τώρα έχουν συλλεχθεί από το καθημερινό εποπτικό υλικό της Δ΄ΚΟΣΕ, ΔΕΝ επαληθεύουν την ύπαρξη αρκούδας στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Ωστόσο, οι ημερήσιες και νυχτερινές καταγραφές από τις κάμερες υψηλής τεχνολογίας που έχει εγκαταστήσει η Ομοσπονδία, έχουν παράσχει μία σειρά άλλων πολύτιμων πληροφοριών για τους λύκους, τα ελάφια και τους αγριόχοιρους που κινούνται και αλληλεπιδρούν εντός του Εθνικού Δρυμού.

 

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο