ΤΑ ΜΠΛΑΝΤΧΑΟΥΝΤ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

Εκπαίδευση κουταβιού
Τα Μπλαντχάουντ όπως και άλλες μεγαλόσωμες φυλές ωριμάζουν και μπορούν να ξεκινήσουν το πρακτικό κυνήγι στην ηλικία των 18 μηνών. Πριν της κυνηγετικής εκπαίδευσης, είναι αναγκαίο τα ζώα αυτά να λαμβάνουν την σχετική κοινωνική εκπαίδευση, η οποία θα λειτουργήσει ως βάση για την σωστή εξέλιξη τους.

Από πολύ μικρό, το κουτάβι θα πρέπει να εξοικειωθεί με το ήπιο άγχος, ερχόμενο σε επαφή με τους ανθρώπους και τους κανόνες τους, ώστε να αφοσιωθεί στο αφεντικό του και όχι στα άλλα σκυλιά. Η απομόνωση, και η ελλιπής επαφή με ανθρώπους πρέπει να αποφεύγετε διότι δημιουργεί φοβίες.

Κυνήγι αγριόχοιρου
Η εκπαίδευση του κυνηγετικού κουταβιού στο σχετικό θήραμα, λαγό ή αγριόχοιρο, μπορεί να αρχίσει πρώτα με ένα μικρό θήραμα σε περιορισμένο χώρο για να μάθει τη συγκεκριμένη μυρωδιά. Μετέπειτα μπορεί να αρχίσει να κυνηγά ελεύθερο θήραμα σε εκπαιδευτήριο για να βρει τη στάμπα.

Εκπαίδευση κυνηγόσκυλου
Είναι σημαντικό, να έχει επιλεχθεί εγκαίρως το είδος του θηράματος που θα κυνηγάει ο σκύλος, έτσι ώστε να ειδικευτεί μόνο σε αυτό και να μάθει να το απομονώνει από τα ίχνη των άλλων ζώων.

O Δάσκαλος
Βασικός κανόνας για την επιτυχή εκπαίδευση του κουταβιού, είναι να συνοδεύεται από ένα έμπειρο ενήλικο κυνηγόσκυλο, από το οποίο θα λάβει τα σωστά διδάγματα. Διαφορετικά, έχοντας άπειρα σκυλιά μαζί κατά την εκπαίδευση, δημιουργείται σύγχυση κατά τη οποία τα σκυλιά εμπεδώνουν σφάλματα εκ της απειρίας τους.

Τα σκυλιά αυτά έχουν έμφυτο και πολύ ανεπτυγμένο το πάθος για το κυνήγι το οποίο εκδηλώνουν πολύ νωρίς. Για τον λόγο αυτό δεν χρειάζεται βιασύνη στην εκπαίδευση, για να αποφεύγονται ανεπανόρθωτα λάθη.

Δυνατότητες και πλεονεκτήματα
Η φυλή ιχνηλατών Μπλαντχάουντ έχει εξαρχής εξελιχθεί με βάση την τόνωση των κυνηγετικών δυνατοτήτων της. Έτσι τα σκυλιά αυτά διαθέτουν την πιο ευαίσθητη όσφρηση, όπως επίσης και τα τελειότερα φυσικά προσόντα για πολύωρη και απαιτητική δίωξη τριχωτού θηράματος.

Λαγόσκυλα σε εκπαιδευτικό κυνήγι
H μορφολογική κατασκευή του ιδανικού ιχνηλάτη Μπλαντχάουντ είναι τέτοια που του επιτρέπει να εργάζεται πολλές ώρες χωρίς κόπωση. Συνοπτικά μπορούμε να πούμε ότι το Μπλαντχάουντ είναι ιχνηλάτης – διώκτης «παντός θηράματος, παντός καιρού… και παντός βουνού»!

 

πηγή www.bloodhound.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Μετάβαση στο περιεχόμενο