Ταξίδι στo Κλέφτικο της Μήλου

Κόβουν την ανάσα οι εντυπωσιακοί ηφαιστιογενείς γκριζόλευκοι βράχοι δημιούργημα του χρόνου, του αέρα και της θάλασσας, μέσα στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου και έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της Μήλου και ένα από τα περισσότερα φωτογραφημένα μέρη της Ελλάδας

 

Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα από λευκά άγρια βράχια, που σαν συνέχεια του ηφαιστειογενούς παρελθόντος της Μήλου, δημιουργούν ένα συγκλονιστικό σκηνικό, ίσως από τα ομορφότερα όχι μόνο του Αιγαίου, αλλά ολόκληρης της Μεσογείου.

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι ισχυροί άνεμοι, η διάβρωση της θάλασσας και οι έντονοι κυματισμοί που επικρατούν,  έχουν τροποποιήσει την μορφολογία του εδάφους με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Κρυφές σπηλιές, κοιλώματα, τεράστιες οριζόντιες πλάκες τοποθετημένες η μία πάνω στην άλλη άρρητα ενωμένες μεταξύ τους και αποκομμένες από την στεριά, ακουμπούν στην επιφάνεια της θάλασσας και αφήνονται σε μια ασυνήθιστη ομορφιά, με τα διάφανα νερά να χρωματίζονται από το χρώμα του ουρανού και το λευκό τους χρώμα και τις ακτίνες του ήλιου να ακτινοβολούν στην ηφαιστειογενή τους επιφάνεια.

Το όνομα Κλέφτικο προέρχεται κυρίως από τα παλιά χρόνια, τότε που οι πειρατές που δρούσαν στο Αιγαίο χρησιμοποιούσαν τους κόλπους του ως ορμητήριο, στήνοντας καρτέρι στα ανυποψίαστα πλοία που διέρχονταν από την περιοχή και λεηλατώντας τα. Οι φυσικές δε σπηλιές του προσφέρονταν για ασφαλή καταφύγιο από τς δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην θαλάσσια περιοχή, προστατεύοντας κυρίως τα πλοία από τους ισχυρούς ανέμους του Αιγαίου.

Και όπως πάντα, όπου υπάρχουν πειρατές, υπάρχει και ένας μύθος που τους ακολουθεί. Έτσι και στο Κλέφτικο, ο μύθος του κρυμμένου θησαυρού σε σπηλιά κοντά στην παραλία είναι γεγονός…

 

 

 

 

www.neakriti.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top