Καλή αρχή στους λαγάδες από τον Κ.Σ. Αγίου Νικολάου

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου εύχεται καλή κυνηγετική περίοδο στους «λαγάδες» και στους «περδικάδες» με την ευχή για ασφάλεια και προτροπή για σεβασμό απέναντι στη φύση και στο θήραμα:

«Ευχόμαστε όμορφες στιγμές με συγκινήσεις και όμορφες εμπειρίες, με αξέχαστες εικόνες και μυρωδιές της μάνας γης. Σεβόμαστε το συνάδελφο κυνηγό, δεχόμαστε τον έλεγχο από τους αρμόδιους και είμαστε πάντα σωστοί απέναντι στους νόμους, τους γύρω μας και τη φύση. Φοράμε έντονα χρώματα για να είμαστε αντιληπτοί, ώστε να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα. Υπενθυμίζουμε πως κάθε κυνηγός μπορεί να θηρεύσει 1 λαγό και 4 πέρδικες σε κάθε κυνηγετική του έξοδο. Όποιος ακόμα δεν έχει εκδόσει την άδεια θήρας του μπορεί να προσέλθει στα γραφεία μας καθημερινά. Στηρίζουμε τους Κυνηγετικούς Συλλόγους της περιοχής μας συμβάλουμε και στηρίζουμε τη Θηροφυλακή», αναφέρει η ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου.

 

Έχουν αυξηθεί τα θηράματα

Με την ευκαιρία της νέας κυνηγετικής περιόδου, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου Κωστής Πάγκαλος αναφέρει:

«Από 20 Αυγούστου έχει ξεκινήσει η φετινή κυνηγετική περίοδος. Μέχρι τώρα επιτρεπόταν το κυνήγι μόνο των πουλιών και από 15 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε, κάθε Τετάρτη και τα Σαββατοκύριακα, το κυνήγι του λαγού και της πέρδικας. Σε κάθε έξοδο ο κυνηγός επιτρέπεται να πιάσει 1 λαγό και μέχρι 4 πέρδικες.

Τα θηράματα φέτος είναι περισσότερα από τις προηγούμενες χρονιές και σε αυτό έχει βοηθήσει ο Σύλλογός μας, αλλά και όλοι οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι. Έχει αυξηθεί ο αριθμός των περδίκων καθώς εκτρέφουμε και απελευθερώνουμε αρκετές.

Μικρή αύξηση υπάρχει και στον αριθμό των λαγών λόγω της περσινής απαγόρευσης, ενώ έχει μειωθεί και η λαθροθηρία και αυτό έχει σχέση και με την εργασία που γίνεται από τους θηροφύλακες».

 

Εκτροφείο στους Άγιους Πάντες

Ο πρόεδρος του Συλλόγου ενημέρωσε ακόμα ότι «πριν 8 χρόνια, με πρωτοβουλία του Δ.Σ. και την εποπτεία του Δασαρχείου, πήγαμε 10 ζευγάρια λαγούς, αλλά και πέρδικες στο νησί των Αγίων Πάντων. Σήμερα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα που μας δίνει τη δυνατότητα, από το εκτροφείο του νησιού, να εμπλουτίσουμε με λαγούς και πέρδικες, περιοχές που έχουμε επισημάνει ότι έχουν πρόβλημα».

 

 

www.anatolh.com

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top