Θετικά μηνύματα από τον ΚΟΕ σχετικά με το νομοσχέδιο

Αγαπητά Μέλη του ΚΟΕ – Αγαπητοί κυνόφιλοι,
 
Σε συνέχεια σειράς δημοσιευμάτων των τελευταίων εβδομάδων, που ακολούθησαν την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης του ΣχΝ “ΑΡΓΟΣ” για τα ζώα συντροφιάς και κατόπιν της μαζικής ανταπόκρισης των κυνοφίλων στο κάλεσμα του ΚΟΕ και της συνολικής καταδίκης των προβλέψεων του ΣχΝ περί υποχρεωτικής στείρωσης των δεσποζόμενων σκύλων και περί “εξαφάνισης” της ερασιτεχνικής εκτροφής, η έγκριτη εφημερίδα Καθημερινή, στο φύλλο της 11/7/2021, παρουσιάζει τη “διαρροή” των τροποποιήσεων που επήλθαν στο ΣχΝ, η κατάθεση του οποίου αναμένεται “στις αρχές της επόμενης εβδομάδας”.
Σε σχετικό άρθρο της δημοσιογράφου Τάνιας Γεωργιοπούλου δημοσιεύονται πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι οι στοχευμένες, συντονισμένες, εμπεριστατωμένες. νηφάλιες και τεκμηριωμένες προτάσεις του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος πράγματι εμπεριέχονται στη νεότερη “έκδοση” του κειμένου του προς ψήφιση Νομοσχεδίου.
 
Ειδικότερα, μετά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση των κυνόφιλων σε όλη τη χώρα, που υποστήριξαν τις θέσεις του ΚΟΕ και ακολούθησαν την προτροπή μας για να “σχολιάσουν” μαζικά στη Δημόσια Διαβούλευση, ειδικά στα συγκεκριμένα άρθρα, φαίνεται ότι εισακούστηκαν οι προτάσεις μας περί (α) της απόσυρσης της καθολικότητας και υποχρεωτικότητας της στείρωσης των δεσποζόμενων σκύλων, με θεσμοθέτηση, ως εναλλακτικής, μη ιατρογενούς και μη παρεμβατικής πράξης, της αποστολής δείγματος DNA που θα φυλάσσεται στην Τράπεζα που θα τηρείται από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και (β) της επαναθεσμοθέτησης της ερασιτεχνικής εκτροφής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Λεπτομέρειες μένουν να αποσαφηνιστούν και βελτιώσεις να προταθούν και να ενσωματωθούν. Γι’ αυτό και δεν σταματάμε τις παρεμβάσεις. Μέχρι την ψήφιση παραμένουμε στις επάλξεις, συνεχίζοντας να ασκούμε την επιβαλλόμενη θεσμική πίεση που απέφερε καρπούς. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η αποστροφή της δημοσιογράφου ότι “υπήρξε οργανωμένη κινητοποίηση από την πλευρά όχι μόνο μελών φιλοζωικών σωματείων και εθελοντών αλλά και του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας, η οποία αποτυπώθηκε και στα σχόλια κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης. Η μαζικότητα των αντιδράσεων σύμφωνα με πληροφορίες προβλημάτισε σοβαρά την κυβέρνηση. Στις τρεις εβδομάδες οι οποίες μεσολάβησαν από την ολοκλήρωση της διαβούλευσης πραγματοποιήθηκαν πολλές άτυπες συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος”.
 
Γνωρίζετε όλοι ότι η θεσμική μας αποστολή επιβάλλει την τήρηση χαμηλών τόνων. Συνεχίζουμε με αυτοπεποίθηση και αναμένουμε την πλήρη δικαίωση των ουσιαστικών και σοβαρών ενεργειών μας, που θα διατηρήσουν την Ελλάδα στην Διεθνή Κυνολογική Κοινότητα, όπως της αρμόζει, θα εδραιώσουν τις προσπάθειές μας για διατήρηση, ανάπτυξη και διεθνή αναγνώριση των Ελληνικών Φυλών Σκύλων με τη μακραίωνη ιστορία τους και θα εξασφαλίσουν την οριστική -και πολυαναμενόμενη επί σειρά ετών- θεσμοθέτηση της ερασιτεχνικής εκτροφής και στην Ελλάδα !

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο