Τι είναι το Caving;

Μια σημαντική καινοτομία για τους πλέον απαιτητικούς. Στο σπήλαιο τα πάντα είναι διαφορετικά. Πρέπει να κατεβείς πριν σκαρφαλώσεις, πρέπει να συρθείς βαθιά μέσα στη γη για να δις ουράνια ομορφιά. Ζήστε την κορυφαία εμπειρία της κατάβασης στα έγκατα της γης με την καθοδήγηση έμπειρων σπηλαιολόγων και με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Η ιστορία της σπηλαιολογίας αρχίζει από τότε που η περιέργεια του ανθρώπου τον έφερε κοντά σε υπόγειους κόσμους μοναδικής ομορφιάς αλλά και αρχαιολογικού, ιστορικού και γεωλογικού ενδιαφέροντος.

Η σπηλαιολογία από τη φύση της εμπεριέχει ένα πλήθος φυσιολατρικών δραστηριοτήτων (όπως πεζοπορία, ορειβασία, κατασκήνωση, αναρρίχηση, τεχνητή και ελεύθερη), οι οποίες προσεγγίζουν τον κύριο σκοπό, δηλαδή την εξερεύνηση κάποιου σπηλαίου ή βαράθρου.

Από τη στιγμή της εισόδου των σπηλαιολόγων στον υπόγειο κόσμο, η αίσθηση είναι τελείως διαφορετική καθώς εκεί κυριαρχεί το σκοτάδι, η υγρασία και η απόλυτη ησυχία. Ταυτόχρονα όμως σε παρασύρει η γοητεία του αγνώστου και η φιλοδοξία μιας καινούργιας (μικρής ή μεγάλης) ανακάλυψης. Στην Ελλάδα μας έχουν καταγραφεί περίπου 11.000 σπήλαια ενώ έχει εξερευνηθεί επαρκώς πολύ μικρός αριθμός από αυτά. Ζούμε σε έναν παράδεισο για σπηλαιολόγους, γεμάτο ανεξερεύνητα, αρκετά ασφαλή και κυρίως καθαρά σπήλαια.

Για την πραγματοποίηση της σπηλαιολογίας απαιτείται γνώση τεχνικών ανάβασης σε σχοινί.

Γίνετε εσείς για λίγο οι μοναδικοί ήρωες του Ιουλίου Βερν στο «Ταξίδι στο κέντρο της γης». Φυσικά σπήλαια μοναδικής ομορφιάς απροσπέλαστα για τον πολύ κόσμο, αποκαλύπτουν σε εσάς τα καλά κρυμμένα μυστήρια τους.

 

www.web-greece.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο