Τρέξε στο βουνό μέσα στη πόλη!

Σ’ έναν μεγάλο χωμάτινο στίβο για μικρούς και μεγάλους θα μεταμορφωθεί το Άλσος Βεϊκου την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.

Το Veikou Trail, η εναλλακτική διοργάνωση ορεινού τρεξίματος που φέρει την σφραγίδα της My Sportevent και συνδιοργανωτή τον Δήμο Γαλατσίου, επιστρέφει για τέταρτη χρονιά. Σκοπός είναι να αποκαλύψει σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες δρομείς τις ιδιαιτερότητες του ορεινού τρεξίματος αλλά και την ομορφιά του φυσικού τοπίου του λόφου Βεΐκου. Παράλληλα, θέλει να εντάξει τους δημότες Γαλατσίου στο μεγάλο δρομικό κίνημα μιας και η συμμετοχή τους στον αγώνα είναι εντελώς δωρεάν!

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές κατηγορίες αγωνισμάτων. Για τους ενήλικες προσφέρονται δύο αποστάσεις 5 και 10 χιλιομέτρων αλλά και μία εξειδικευμένη για Nordic Walking μήκους 5 χιλιομέτρων. Οι μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού (Α-Β-Γ) συμμετέχουν στον παιδικό αγώνα 300 μέτρων ενώ οι μεγαλύτεροι συμμαθητές τους των υπόλοιπων τάξεων (Δ-Ε-ΣΤ) έχουν την δική τους διαδρομή 600 μέτρων. Τέλος, τα παιδιά του γυμνασίου τρέχουν στον εφηβικό αγώνα μήκους ενός χιλιομέτρου. Αφετηρία και τερματισμός για όλες τις διαδρομές έχει οριστεί το δημοτικό γήπεδο Γαλατσίου μέσα στο άλσος Βεΐκου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από τη σελίδα της διοργάνωσης www.veikoutrail.gr. Διαφορετικά, οι εγγραφές είναι επίσης διαθέσιμες και μέσω της πλατφόρμας Race Finder. Σε κάθε περίπτωση, οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 8 Ιανουαρίου κι εφόσον οι δρομείς έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία της πληρωμής. Την ημέρα του αγώνα δεν προβλέπεται η εγγραφή στο σημείο της εκκίνησης.

Στις παιδικές και εφηβικές κατηγορίες αγώνων οι συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους τους μικρούς ανεξαρτήτως προέλευσης δήμου. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που οι μαθητές δημοτικών και γυμνασίων θέλουν να παραβρεθούν στο Veikou Trail σχηματίζοντας ομάδες συνομιλήκων τους.

Μένοντας πιστή στο δόγμα πως το τρέξιμο και ειδικότερα ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία, η διοργάνωση έχει και φιλανθρωπικό πνεύμα. Έτσι, όλοι οι δρομείς που θα βρεθούν στην αφετηρία του 4ου Veikou Trail την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, θα μπορούν να φέρουν μαζί τους και από μια σακούλα με τρόφιμα μακράς διάρκειας. Στο τέλος της ημέρας, η οργανωτική επιτροπή θα συγκεντρώσει όλες τις προμήθειες και θα τις αποδώσει στον Δήμο Γαλατσίου προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του Κοινωνικού  Παντοπωλείου του και να αποδοθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι δρομείς μπορούν να επικοινωνούν με την οργανωτική επιτροπή μέσω email στο info@veikoutrail.gr.

Διαρκής ενημέρωση για το Veikou Trail παρέχεται επίσης μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης www.veikoutrail.gr 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο