Υλικά :
τσίχλες,
2 κιλά πατάτες,
250 γρ. ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι κόκκινο και μαύρο,
10 κόκκους μπαχάρι
και μία κουταλιά πελτέ -διαλυμένη σε μισό ποτήρι νερό.
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα πουλιά. Τους κόβουμε τα πόδια και το κεφάλι και τα χωρίζουμε στη μέση. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, για φούρνο. Αλατίζουμε τις πατάτες και τα πουλιά και τα βάζουμε σ΄ ένα ταψάκι. Προσθέτουμε τη σάλτσα, το λάδι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά το περιεχόμενο του ταψιού, ώστε η σάλτσα και το λάδι να πάνε παντού. Σκεπάζουμε το ταψάκι καλά μ΄ ένα αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για περίπου 2 ώρες στο φούρνο. Μισή ώρα, πριν να βγάλουμε το φαγητό αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, για να ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες και τα πουλιά .