4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις χειμερινή κολύμβηση

Πριν πέσεις το παγωμένο νερό, ενημερώσου. Η κολύμβηση είναι ένα άθλημα με πολλά οφέλη και μπορεί να την επιλέξεις για άσκηση και τον χειμώνα. Το κολύμπι σε παγωμένο νερό ή έστω κρύο, μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου. Όμως, αν σκέφτεσαι στην καρδιά του χειμώνα να ξεκινήσεις, θα πρέπει να δώσεις προσοχή και σίγουρα να ξέρεις τα παρακάτω.

1. Ρισκάρεις αν είσαι αγύμναστος

Μπορεί να σου φαντάζει εξαιρετικά αποφασιστική κίνηση να ξεκινήσεις τώρα κολύμβηση, αλλά αν είσαι εντελώς αγύμναστος ή έστω λίγο γυμνασμένος, ρισκάρεις. Το σώμα σου θα υποστεί τεράστια ταλαιπωρία για να ανταπεξέρθει στις συνθήκες – θα περάσεις κάτι σαν τεστ κοπόσεως.

2. Αν είσαι αδύνατος, θα αντέξεις λιγότερο

Οι ευτραφείς αντέχουν περισσότερο στο κρύο νερό, λόγω ακριβώς του λίπους που έχει το σώμα τους.

3. Η διάρκεια δεν πρέπει να ξεπερνάε τη μισή ώρα

Μείνε στο νερό τόσο ώστε να μη φτάσεις στο σημείο να σου κοπεί η αναπνοή.

4. Οι εξετάσεις είναι απαραίτητες

Πριν ξεκινήσεις αυτή τη δραστηριότητα, βεβαιώσου ότι η καρδιά σου είναι σε καλή κατάσταση και ζήτα τη συμβουλή γιατρού για το πλάνο σου. Καλά θα κάνεις να μη το ξεκινήσεις μόνος σου αλλά να έχεις στο πλάι σου έναν γυμναστή, ο οποίος να ξέρει πολύ καλά τους κινδύνους αλλά και τις τακτικές για να εξοικειωθείς και σταδιακά να αρχίσεις να απολαμβάνεις το συγκεκριμένο άθλημα.

 

www.platform.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο