ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΥΝΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Το πρόσωπο του κυνηγίου αλλάζει!

Την τελευταία δεκαετία όλο και περισσότερες γυναίκες γίνονται μέλη της ευρωπαϊκής κυνηγετικής κοινότητας και μετέχουν ενεργά στην διατήρηση και προάσπιση της αειφόρου θήρας και της πραγματικής σύνδεσης με τη φύση!

H FACE εστίασε ειδικά στις γυναίκες κυνηγούς του προηγούμενου έτους 2013. Το ποσοστό των γυναικών στην κυνηγετική κοινότητα διαφέρει μεταξύ των διαφόρων περιφερειών. Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό είναι αυξημένο στις σκανδιναβικές χώρες, την Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και την Ολλανδία. Στη Νορβηγία το 12% των κυνηγών είναι γυναίκες ενώ στη Γερμανία ανά δέκα κυνηγούς υπάρχει και μία γυναίκα!

Ο αριθμός των γυναικών που κυνηγούν έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα στη Νορβηγία υπήρξε αύξηση 60% κατα τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Η εξέλιξη αυτή πιθανόν να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην “Νορβηγική Ένωση Κυνηγών & Ψαράδων” (NJFF) που έδωσε έμφαση στην ενθάρρυνση των γυναικών ν’ασχοληθούν με το κυνήγι και το ψάρεμα και στην ένταξη τους στην οργάνωση.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα ποσοστά στις ευρωπαϊκές χώρες ΕΔΩ

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο