«Αγανακτισμένοι» οι κυνηγετικοί σύλλογοι της χώρας!

Ο ένας μετά τον άλλον οι κυνηγετικοί σύλλογοι της χώρας αντιδρούν στην απόφαση που εκδόθηκε και αφορά το ΦΕΚ με την αύξηση των εισφορών προς τους κυνηγετικούς συλλόγους.

 

Προς :
1. Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γ. Αμυρά
2. Πρόεδρο Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γ. Αραπατζή
3. Πρόεδρο Ε’ Κυν. Ομπσπονδίας Ηπείρου – Κέρκυρας κ. Ν. Παπαγρηγορίου
 
Κύριε Υπουργέ,
Σας μεταφέρω την οργή και την αγανάκτηση τόσο του ΔΣ όσο και των κυνηγών του Νησιού, για την αποδοχή από την πλευρά σας του αιτήματος της ΚΣΕ και την απόφασή σας για αύξηση των εισφορών υπέρ των κυνηγετικών Οργανώσεων. Μία απόφαση που ουσιαστικά ακυρώνει εκείνη της μη είσπραξης τελών υπέρ του Δημοσίου, ενώ παράλληλα, θα εκτοξεύσει την τιμή της άδειας θήρας την επόμενη κυνηγετική περίοδο.
Τα μέλη μας κύριε Υπουργέ δεν κυνήγησαν πέρυσι και θα κληθούν τώρα να επιβαρυνθούν για τοπικές άδειες περίπου το ίδιο ποσό. Μήπως οι εκπρόσωποί μας σας παρέσυραν ? Τι σας περιέγραψαν ? Μήπως ότι εκπροσωπούν εφοπλιστές ?
Σας καλούμε κύριε Υπουργέ να ανακαλέσετε άμεσα αυτό το χαράτσι, αναλογιζόμενος πως σε κάθε άλλη περίπτωση, θα κριθείτε άδικα ότι είστε ανακόλουθοι κι εσείς ως Πολιτεία απέναντι στην κυνηγετική οικογένεια.
Κύριε Πρόεδρε της Κ. Σ. Ε.
Το κάνατε πάλι το θαύμα σας κύριε Πρόεδρε ! Όπως και το 2019, (τότε 5 ευρώ) χωρίς απόφαση ΓΣ, χωρίς συγκεκριμένη ανάγκη, με δεδομένο πως όπως είπατε θα εισπράξετε πάνω από 1.000.000 ευρώ από το κράτος για κάλυψη των χαμένων εσόδων λόγω καραντίνας, βάζετε ξανά το χέρι στην τσέπη μας και αρπάζετε μεγάλο μέρος από τα χρήματα που θα ωφελούμασταν από την Κυβερνητική απόφαση. Αλήθεια τελικά, ποιους εκπροσωπείτε ? Δεν νοιώθετε ότι μας προσβάλλετε ? Ποιες είναι οι συλλογικές αποφάσεις, οι Γενικές Συνελεύσεις, οι οικονομοτεχνικές μελέτες που είχατε στα χέρια σας και σας οδήγησαν στο να ζητήσετε από τον κ. Υπουργό να επιβάλλει αύξηση τελών ? Εξυγιαίνετε τα οικονομικά των Ομοσπονδιών ή απλά βρήκατε την ευκαιρία να κάνετε κάτι τώρα που οι περισσότεροι (νομίζετε) ότι θα το καταλάβουν του χρόνου ? Λυπούμαστε κ. Πρόεδρε, αλλά τέτοιες πρακτικές σας απομακρύνουν ακόμη περισσότερο από αυτό που εκπροσωπείτε. Με όλο το σεβασμό, σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός…
Κύριε Πρόεδρε της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου Κέρκυρας Παξών,

Θαύμα κύριε Πρόεδρε, !!! Μετατρέψατε τους πρωτοβάθμιους Κυνηγετικούς Συλλόγους σε εκδοτήρια αδειών και εμάς σε εισπράκτορες.

Μπράβο σας !  Συγχαρητήρια! Ποιος θα μπορούσε στην πράξη να μας καταργήσει ? πολλοί προσπάθησαν, μόνο εσείς και η ΚΣΕ θα το κατορθώσετε. Επιβάλλατε κι εσείς την έκτακτη εισφορά σας ενώ μήνες τώρα στις συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες μας με διαβεβαιώνατε πως οι κυνηγετικές οργανώσεις θα χρηματοδοτηθούν από το «Πράσινο Ταμείο» πως όλα είναι δρομολογημένα, πως δεν θα επιβαρύνουμε τα μέλη μας, πως το Κράτος θα χρηματοδοτήσει την Ομοσπονδιακή θηροφυλακή με 1.000.000 ευρώ. Εύχομαι στο τέλος της θητείας σας να μπορείτε να κοιτάξετε στα μάτια όλους εμάς που σας στηρίξαμε και να μας πείσετε πως ο γιαλός είναι στραβός.
Συνάδελφοι κυνηγοί,
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κέρκυρας δηλώνει πως αρνείται να εισπράξει από τα μέλη του αυτό το χαράτσι. Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ καταργούμε την εισφορά υπέρ του εκτροφείου θηραμάτων (10 ευρώ) έτσι ώστε η τιμή της άδειας τουλάχιστον για φέτος να επιβαρυνθεί όσο το δυνατόν λιγότερο (περίπου κατά 2,5 επί πλέον ευρώ). Το εκτροφείο μας που λειτουργεί φέτος με προσωπική εργασία μελών του ΔΣ και στελεχών μας παράγοντας μόνο λαγούς, θα τεθεί στην κρίση της επόμενης ΓΣ όσο αφορά την παραγωγή πτερωτών, ενώ η προσωπική και άμισθη προσφορά θα συνεχιστεί…
Εμείς συνάδελφοι κυνηγοί ντρεπόμαστε… Σας ζητάμε χρήματα ενώ δεν μπορούμε να σας απαντήσουμε αν θα κυνηγήσετε. Εισπράττουμε από το υστέρημά σας χρήματα που δεν αναλογούν σε αυτό που το σύνολο των κυνηγετικών οργανώσεων σας ανταποδίδουν, όμως δεν έχουμε άλλη δύναμη, ούτε περισσότερο δυνατή φωνή. Ο μοναχικός συγκρουσιακός δρόμος που ακολουθούμε δεν θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα για εσάς, αφού από τους 250 Κυνηγ. Συλλόγους της Χώρας 3,4,5 τολμούν να ακολουθήσουν. Η σιωπή τους όμως είναι μία από τις βασικές αιτίες αυτών που βιώνουμε. Ας μην ξεχνούν όμως πως στη ζωή αυτά που σίγουρα δεν θα έχεις ποτέ, είναι αυτά που δεν διεκδίκησες.
 
Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ
Κυνηγετικός Σύλλογος Κέρκυρας
 
 
 

Επίσης, κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι κυνηγετικοί σύλλογοι της Λακωνίας, δηλώνοντας την «αγανάκτησή τους για την απόφαση του Υφυπουργού περιβάλλοντος κ. Γ. Αμυρά, να αποδεχτεί το αίτημα της Κ.Σ.Ε. για αύξηση των εισφορών υπέρ των κυνηγετικών οργανώσεων».
Οι λακωνικοί κυνηγετικοί σύλλογοι καλούν τον Υφυπουργό κ. Αμυρά «να ανακαλέσει την απόφαση του για αύξηση των τακτικών εισφορών υπέρ των Κυνηγετικών Οργανώσεων», ενώ απαιτούν από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις «να αποδείξουν εμπράκτως ότι λειτουργούν υπέρ του συμφέροντος των κυνηγών και να αφαιρέσουν το επιπλέον ποσό που αυθαίρετα πρόσθεσαν στις τακτικές εισφορές τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των κυνηγετικών συλλόγων της Λακωνίας:
Σύσσωμοι οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι του Νομού Λακωνίας, εκπροσωπώντας πάνω από 4.000 μέλη, δηλώνουν την αγανάκτησή τους για την απόφαση του Υφυπουργού περιβάλλοντος κ. Γ. Αμυρά, να αποδεχτεί το αίτημα της Κ.Σ.Ε. για αύξηση των εισφορών υπέρ των κυνηγετικών οργανώσεων.
Η Κ.Σ.Ε και οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες, εκμεταλλευόμενοι το κλίμα που επικρατεί λόγω της πανδημίας COVID-19, και της αναστολής των Γενικών Συνελεύσεων, έδρασαν ανενόχλητοι και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Κυνηγετικών Συλλόγων, αιτήθηκαν αύξηση των τακτικών εισφορών τους.
Το Υπουργείο κάνοντας δεκτό αυτό το αίτημα, στην ουσία ακυρώνει την μη είσπραξη των τελών υπέρ Δημοσίου, αφού ουσιαστικά δεν θα υπάρξει μείωση του κόστους των αδειών.
Τα μέλη των συλλόγων που σημειωτέον πλήρωσαν, αλλά δεν κυνήγησαν κατά την προηγούμενη κυνηγετική περίοδο, καλούνται για άλλη μια φορά να επιβαρυνθούν με ένα κόστος ύψους 15,00 ευρώ, το οποίο την επόμενη κυνηγετική χρονιά θα εκτινάξει την τιμή της άδειας.

Γεμάτοι αγανάκτηση ρωτάμε:
Γιατί Κύριοι;; Με ποια συλλογική απόφαση Γενικής Συνέλευσης, προβήκατε σε αυτό το αίτημα;; Γιατί αιτηθήκατε την αύξηση των εισφορών σας, όταν εσείς οι ίδιοι μας διαβεβαιώνατε όλο τον χειμώνα ότι ενεργείτε με γνώμονα το συμφέρον των κυνηγών;; Τι πιστεύετε ότι έχουν οι κυνηγοί της χώρας μας, κοφτήρια νομισμάτων και μπορούν να πληρώνουν ασύστολα;;
Καλούμε τον Υφυπουργό κ. Αμυρά να ανακαλέσει την απόφαση του για αύξηση των τακτικών εισφορών υπέρ των Κυνηγετικών Οργανώσεων.
Απαιτούμε από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις να αποδείξουν εμπράκτως ότι λειτουργούν υπέρ του συμφέροντος των κυνηγών και να αφαιρέσουν το επιπλέον ποσό που αυθαίρετα πρόσθεσαν στις τακτικές εισφορές τους.
Καλούμε τους Κυνηγετικούς Συλλόγους όλης την χώρας να αντιδράσουν στις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς εν αγνοία μας.

Τα Δ.Σ.
Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης
Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων
Κυνηγετικού Συλλόγου Γυθείου
Κυνηγετικού Συλλόγου Β. Λακεδαίμονος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο