Ανάβαση στον Όλυμπο

Διοργανώτεται ανάβαση στο βουνό των Θεών, στις 8.09.2017 – 10.09.2017. Μία διαδρομή γεμάτη μύθους και εικόνες απαράμιλης και μοναδικής ομορφιάς. Off road και πεζοπορία μέχρι την κορυφή του Ολύμπου ή μέχρι όπου αντέχετε με συλλογική και μεθοδευμένη προσπάθεια.

Μία δραστηριότητα που δεν απευθύνεται μόνο σε κατόχους 4×4 αλλά και σε μεμονωμένους περιηγητές-συνεπιβάτες μας.

Η πεζοπορική διαδρομή στο χέρσο της Αλπικής ζώνης με τον ρυθμό της παρέας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες ικανότητες. Αντίθετα χρειάζεται θέληση, υπομονή, πειθαρχία και σε καμία περίπτωση απερισκεψίες. Απαραίτητο για τις στιγμές η φωτογραφική μηχανή και όλα όσα ακολουθούν στις “Σημαντικές πληροφορίες” που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε πριν δηλώσετε συμμετοχή.

Παρασκευή 08/09/2017 ελεύθερη άφιξη στα σημεία διαμονής.
Οσοι επιλέξουν για διαμονή τα καλύβια Χρηστάκη θα φτάσουν μέσω Ελασσόνας και ανηφορικού βατού χωματόδρομου.

Σάββατο 09/09: Συνάντηση όλης της ομάδας στις 12:00 στην βάση στα καλύβια Χρηστάκη. Ενημέρωση της ομάδας για τις λεπτομέρειες της διαδρομής, οδηγίες για ασφαλή ανάβαση και έλεγχος προβλεπόμενου ατομικού εξοπλισμού. Και ξεκινάμε την πεζοπορική ανάβαση από βατό μονοπάτι. Σε 1,5 με 2 ώρες θα έχουμε φτάσει στην θέση Σκάλα. Από εκεί και για όσους το επιλέξουν συνεχίζουμε την πεζοπορική διαδρομή από δύσκολο μονοπάτι για την κορυφή του Ολύμπου διάρκειας 1 ώρας. Επιστροφή από την κορυφή στην Σκάλα σε περίπου 2 ώρες. Ακολουθεί σεμινάριο επιβίωσης σε αλπικό περιβάλλον προσανατολισμού και χρήση πυξίδας με την συμμετοχή όλων. Διανυκτέρευση της ομάδας στα σημεία επιλογής σε καλύβια Χρηστάκη ή στο χωριό Αγιος Δημήτριος.

Κυριακή 10/9: Συνάντηση όλης της ομάδας στις 11:30 στο χωριό ‘Αγιος Δημήτριος. Η ομάδα από τα Καλύβια Χρηστάκη αναχωρεί στις 11:00 ακολουθώντας χωμάτινη διαδρομή. Offroading στο ρέμα του Βαρδαμπά – για τα οχήματα με LOW- κάτω απο τα Καζάνια του Ολύμπου. Ελαφρύ γεύμα στην Στενή Σαλατούρα. Μικρή εξερεύνηση για να ενώσουμε δύο αχαρτογράφητα σημεία στον Μπαρμπαλά. Έξοδος απο την Βροντού – Εθνική. Επιστροφή.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΟΧΗΜΑ : 180€

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Πλήρως εξοπλισμένα οχήματα συνοδείας – υποστήριξης με έμπειρους συνοδούς.
Σεμινάρια ορειβασίας και εκτός δρόμου οδήγησης αλλά και χρήσης εξοπλισμού.
Παροχή τεχνικής υποστήριξης.
Inverter 12v/220 v.a/c 2000 w.
Ψυγείο για ευπαθή προϊόντα (εαν ζητηθεί).
Παροχή συσκευής UHF ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ των οχημάτων.
Δορυφορικό τηλέφωνο.
Φαρμακείο Α΄Βοηθειών.
Φάκελος δραστηριότητας που περιλαμβάνει πρόγραμμα, δήλωση συμμετοχής, έντυπο με πληροφορίες και
συμβουλές για εκτός δρόμου οδήγηση.
Εφόσον το ζητήσετε, σας παρέχουμε κατάλογο εφοδίων, εξοπλισμού αλλά και έντυπο οδηγιών για ασφαλή
διαβίωση και επιβίωση στη φύση.

ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗΣ ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΗΜΑ/ΑΤΟΜΟ 250€+ΦΠΑ

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Μεταφορά από/προς
Καύσιμα
Διόδια
Σεμινάρια ορειβασίας
Εφόσον το ζητήσετε, σας παρέχουμε κατάλογο εφοδίων, εξοπλισμού αλλά και έντυπο οδηγιών για ασφαλή διαβίωση και επιβίωση στη φύση.
Δορυφορικό τηλέφωνο
Φαρμακείο Α΄ Βοηθειών
Inverter 12v/220 Vac 2000w
Φάκελος δραστηριότητας που περιλαμβάνει πρόγραμμα, δήλωση συμμετοχής, έντυπο με πληροφορίες και συμβουλές για εκτός δρόμου οδήγηση.

*Στην περίπτωση που ο συνεπιβάτης επιλέξει διαμονή στην ύπαιθρο και όχι διαμονή στο καταφύγιο, στην προαναφερόμενη τιμή, παρέχουμε:
Εξοπλισμό διαμονής (σκηνή τύπου pop-up 2 ατόμων, κάθισμα, τραπέζι).

ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Διαμονή σε ξενώνα, φαγητά σε ταβέρνες και οτιδήποτε δεν προαναφέρεται στα παραπάνω.

Ελάχιστη συμμετοχή 8 οχήματα.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
1. ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ – ΑΝΑΒΑΣΗ
Για την πεζοπορία και ανάβαση στην κορυφή και για ήπιες καιρικές συνθήκες θα πρέπει να έχετε:
Αντιανεμικό, σακίδιο πλάτης μικρού μεγέθους, παγούρι με νερό, γιαλιά ηλίου, καπέλο, μποτάκια ορειβατικού τύπου, μπαστούνια πεζοπορίας, ανετο μπαντελόνι, μπλουζάκι με μακρύ μανίκι.

  1. ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΥΠΑΙΘΡΟ/ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Εξοπλισμός λόγω υψομέτρου απολειστικά χειμερινός, άσχετα με την θερμοκρασία των πόλεων. Ενδέχεται η θερμοκρασία να πέσει ακόμα και στους 2 – 5οC. Θα πρέπει να έχετε:
Μπουφάν, σκούφο, υπνόσακο -10 comfort, θερμοεσώρουχα, γάντια, παντελόνι με επένδυση.
Το κάθε όχημα σε διανυκτέρευση ύπαιθρο/καταφύγιο θα πρέπει να έχει εφοδιαστεί με ξύλα για άναμα φωτιάς Παρασκευή/Σάββατο βράδυ.
Το σημείο δεν έχει σήμα για τα κινητά τηλέφωνα, σε περίπτωση ανάγκης θα επικοινωνούμε με το δορυφορικό, που θα υπάρχει στο όχημα συνοδείας.
Να έχετε τα απαραίτητα για μια άνετη και ασφαλή διαμονή, όπως σκηνή-υπνόσακο-υπόστρωμα ρουχισμό -κάθισμα – τραπέζι- σκηνή – φακό – εστία μαγειρέματος ή έτοιμα γεύματα, κ.ά
Φροντίστε για την διατροφή σας. Θα χρειαστείτε τρόφιμα για 2 πρωινά και 2-4 γεύματα, νερό πόσιμο, καφέ, εστία, κ.ά
Εφοδιασμός καυσίμων και τροφίμων στο χωριό Καλύβια, πριν την τελική ανάβαση.
Νερό για τις ανάγκες της ομάδας θα υπάρχει και στο όχημα συνοδείας.

—————————————————————————————————————————

Η OFF ROAD ADVENTURES σχεδιάζει, διοργανώνει και πραγματοποιεί όλες τις δραστηριότητες για τετρακίνητα οχήματα με τη μέγιστη ασφάλεια και τα αυστηρότερα Ευρωπαϊκά Standards.

Τα οχήματα υποστήριξης είναι εφοδιασμένα με νέου τύπου εξειδικευμένο εξοπλισμό και είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις πλέον δύσκολες συνθήκες, εφόσον χρειαστεί.

Ημερομηνία λήξης εγγραφών: 30/08/2017

 

www.offroads.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top