Ανεβάστε το περπάτημα σε άλλο επίπεδο…

Μια άσκηση που ανεβάζει το περπάτημα σε άλλο επίπεδο, χωρίς να τραυματίζει τις αρθρώσεις. Αυτό είναι το Nordic walking ή σκανδιναβικό περπάτημα.

Μπορεί να τους έχετε δει, ιδιαίτερα αν έχετε επισκεφτεί κάποια από τις σκανδιναβικές χώρες. Άνθρωποι όλων των ηλικιών κρατούν στα χέρια τους μπατόν και γυμνάζονται μέσα στη φύση, αλλά και στα πάρκα των αστικών κέντρων. Κατά πάσα πιθανότητα, τους παρακολουθείτε να εκτελούν την τεχνική του Nordic walking ή σκανδιναβικού περπατήματος στα ελληνικά, για να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και να τη διατηρήσουν σε καλό επίπεδο.

«Πλέον και οι Έλληνες γνωρίζουν την τεχνική του Nordic walking και το επιλέγουν ως μια ευχάριστη προπόνηση, προκειμένου να βελτιώσουν ή να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση σε καλό επίπεδο», λέει η Ράνια Παπαποστόλου, National Trainer of Nordic Walking by INWA στη Θεσσαλονίκη.

«Στην ουσία πρόκειται για μια ιδιαίτερη τεχνική βάδισης. Και, αν πιστεύετε ότι το Nordic walking αφορά μόνο τις μεγαλύτερες ηλικίες, έχετε υπόψη ότι πρωτοξεκίνησε από τη Φινλανδία ως τρόπος καλοκαιρινής προπόνησης χιονοδρόμων μεγάλων αποστάσεων, και πως στο εξωτερικό χρησιμοποιείται επίσης ως συμπληρωματική προπόνηση για πολλά αθλήματα», συμπληρώνει.

 

Πώς το Nordic walking ωφελεί την υγεία

Το Nordic walking συνδυάζει την απλότητα και τη φυσιολογική κίνηση του βαδίσματος με την ενεργοποίηση όλου του σώματος. Ο συνδυασμός των ειδικών μπαστουνιών με τη σωστή τεχνική έχει πολλά οφέλη για όποιον αποφασίσει να ασχοληθεί με το άθλημα αυτό.

Κατ’ αρχάς, ενεργοποιείται όχι μόνο το κάτω αλλά και το πάνω μέρος του σώματος, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ένταση της άσκησης. Έρευνα από το Ινστιτούτο Cooper στο Ντάλας έδειξε ότι συμβάλλει στην καύση περισσότερων θερμίδων από το απλό περπάτημα.

«Όταν περπατάτε χωρίς μπαστούνια, ενεργοποιείτε τους μύες κάτω από τη μέση. Αν τα προσθέτετε, ενεργοποιούνται και οι μυς στο πάνω μέρος του σώματος. Άρα, το 80% με 90% των μυών σας, σε αντίθεση με το 50%», αναφέρει ο Aaron Baggish, διευθυντής του προγράμματος Καρδιαγγειακής Απόδοσης στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο www.ow.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο