Δεκάδες νεκρά ψάρια στις εκβολές του ποταμού Αποσελέμη

Ανησυχία έχει προκαλέσει στον δήμο Χερσονήσου η εμφάνιση από νωρίς το πρωί δεκάδων νεκρών ψαριών στις εκβολές του ποταμού Αποσελέμη, στην περιοχή της Ανάληψης στην Κρήτη.

Οι αρχές ενημερώθηκαν σχετικά από τους κατοίκους και ξεκίνησαν έρευνα για το θέμα, διαπιστώνοντας ότι και τα νερά της επιφάνειας όσο και του βυθού στις εκβολές του ποταμού, εμφανίζουν σκούρο χρώμα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε ο δήμαρχος Χεροσνήσου, αλλά και στελέχη από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, ενώ δείγματα από τα νεκρά ψάρια και το νερό έλαβαν ερευνητές εργαστηρίου του ΕΛΚΕΘΕ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Στόχος είναι να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει και αντίστοιχα να κινηθούμε» είπε ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, που προσέθεσε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς το τουριστικό προϊόν το οποίο είναι ο πυλώνας για την οικονομία του τόπου «είναι ένα ευαίσθητο προϊόν, που οφείλουμε να το διαφυλάττουμε σε συνδυασμό με την προτεραιότητα που είναι η προστασία της δημόσιας υγείας».

«Δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο εκτός από ανθρώπινη παρέμβαση» ανέφερε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Περιβάλλοντος, Νίκος Ξυλούρης τονίζοντας ότι «Δε γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο να εντοπίζουμε νέες εστίες μόλυνσης».

Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης δειγματοληψιών από το Ινστιτούτο, που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

 

 

Με πληροφορίες neakriti/ΑΠΕ

www.neakriti.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο