Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος: Βόλος και Μαγνησία μένουν εκτός;

 

Ιδιαίτερη προβολή δίνουν οι διοργανωτές και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρου της Ελλάδας, που ξεκινά από την Κρήτη και καταλήγει στα Ιωάννινα, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν ο Βόλος και η Μαγνησία δεν συμπεριλαμβάνονται στη διαδρομή, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τρεις νομούς της Θεσσαλίας (Καρδίτσα, Λάρισα και Τρίκαλα).

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού υποδέχεται το 2022 και τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας και μάλιστα τονίζει  τη σπουδαία σημασία που έχει γενικά για το αθλητικό Κίνημα αλλά ειδικότερα για την ποδηλασία η αναβίωσή του, οριοθετώντας τους υψηλούς στόχους της διοργάνωσης και δεσμεύεται για τη διαρκή αναβάθμισή της. Με τις επαφές να συνεχίζονται, σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί και η συνολική διαδρομή, και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι η Μαγνησία και ο Βόλος συμπεριλαμβάνονται στους ενδιάμεσους σταθμούς.

Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα έχουν επιβεβαιώσει ωστόσο το πέρασμα του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου από αυτές τις πόλεις. Ήδη την Τρίτη για παράδειγμα, υπήρξε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη με μέλη της οργανωτικής επιτροπής, με το πέρασμα των ποδηλατών να γίνεται στις 30 Απριλίου. Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων τονίζεται ότι: «Επισημαίνεται ότι αυτό ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών που προηγήθηκαν από πολλές πλευρές και με επιστολές του δημάρχου Λαρισαίων προς τον υφυπουργό Αθλητισμού κ Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΟΕ της Cycling Greece  κο Λεβεντάκη. Στην πρόσφατη επίσκεψη του κου Αυγενάκη στην πόλη μας επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση του Δήμου Λαρισαίων να φιλοξενήσει τη διοργάνωση». Από την άλλη η Καρδίτσα αποτελεί την αφετηρία του 4ου ΕΤΑΠ του Διεθνούς Γύρου, με τερματισμό τη Λάρισα, ενώ η διαδρομή περνά από Σοφάδες και Παλαμά Καρδίτσας, όπως και από τη λίμνη Πλαστήρα. Ανάλογες συναντήσεις με αυτή της Λάρισας έχουν γίνει και σε Τρίκαλα και Καρδίτσα…

Ο Βόλος λοιπόν και η Μαγνησία, των αδερφών Βολικάκη με παρουσία στους Ολυμπιακούς αγώνες και διακρίσεις σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, του ΠΟ Βόλος που έχει διακρίσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα κάθε χρόνο, που πρόκειται να κατασκευάσει ποδηλατοδρόμιο και φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο της διεθνούς ποδηλασίας, πέραν της Αθήνας, δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας για το 2022, που είναι μία διοργάνωση που αναβιώνει μετά από 10 χρόνια.

Από όλη τη Θεσσαλία, η Μαγνησία είναι η μόνη που δεν θα δει ποδηλάτες να περνούν από αυτήν, με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ενώ δεν έχει και παρουσία στην οργανωτική επιτροπή Cycling Greece, όπου βρίσκονται ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας Σάββας Τσοπούρογλου και ο πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας, Γιάννης Κουρδής.

Με μεγαλύτερο ενδιαφέρον λοιπόν αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις για το πρόγραμμα του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου 2022, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να κάνει λόγο για πέντε ετάπ με παγκοσμίου φήμης αθλητές και ομάδες θα διατρέξουν την Ελλάδα από την Κρήτη ως την Ήπειρο, τερματίζοντας στα Ιωάννινα την Πρωτομαγιά, στέλνοντας σε όλο τον κόσμο εικόνα από Ελλάδα.

 

 

Του Χρυσόστομου Τρίμμη

www.magnesianews.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο