Εκθεση αμυντικού εξοπλισμού επιτέλους και στην Ελλάδα!

Η DEFEA – Defence Exhibition Athens θα πραγματοποιηθεί 13-15 Ιουλίου 2021 στην Αθήνα και θα αποτελέσει μια διεθνή έκθεση υψηλού επιπέδου, -όπου οι κορυφαίες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες θα παρουσιάσουν αμυντικά συστήματα εδάφους, θαλάσσης, αέρα και εθνικής ασφάλειας. Με την αιγίδα και αρωγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας-Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων και με τη συνεργασία του ΣΕΚΠΥ, η DEFEA θα παρουσιάσει μια έκθεση αντάξια της σημαντικότητας της γεωπολιτικής της θέσης.

Με ταχείς ρυθμούς προχωρεί η οργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης DEFEA που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο. Ήδη έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή 312 βιομηχανιών από 21 χώρες, ενώ 67 επίσημες στρατιωτικές αντιπροσωπείες δείχνουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την Έκθεση (Αναλυτικός κατάλογος των εκθετών στο δικτυακό τόπο της DEFEA www.defea.gr/el/exhibitorlist/ )
Υπό την Αιγίδα και με την στενή συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, καθώς και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας η Διεθνής Έκθεση DEFEA έχει την στρατηγική συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πολεμικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) και την υποστήριξη της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ).

Η κομβική θέση της Ελλάδος ως ενός από τα παλαιότερα μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, πέρα από το γεγονός ότι χώρα επενδύει διαχρονικά στην εθνική άμυνα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις στρατηγικών συνεργασιών που ξεπερνούν τα όρια της οικονομίας και της βιομηχανίας. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, Υπουργοί, Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων και αρμόδιοι παράγοντες για τους εξοπλισμούς των χωρών τους έχουν προσκληθεί και αναμένεται να επισκεφθούν την Έκθεση. Σε συνεδριακές και άλλες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται θα δοθεί η ευκαιρία στους υψηλούς προσκεκλημένους να αλληλοενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις για σημαντικά αμυντικά ζητήματα.
Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι η πρώτη διεθνής Έκθεση DEFEA πραγματοποιείται σε μια στιγμή κατά την οποία η Ελλάς έχει επανεκκινήσει τις εξοπλιστικές προσπάθειες μετά μια παρατεταμένη απραξία, την οποία επέβαλε η οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας. Τούτο αναμένεται να οδηγήσει στη μεγιστοποίηση των αναμφισβήτητων εθνικών ωφελημάτων που απορρέουν από την διοργάνωσή της.

Υπογραμμίζεται τέλος ότι η DEFEA θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan, στο Αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος. Ιδιαίτερο ανοικτός χώρος θα διατεθεί για την παρουσίαση αεροσκαφών ενώ θα υπάρχουν πολλές ακόμη δυνατότητες για την προβολή των εκθεμάτων.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top