Επιστολή Τσιγκρή σε Βορίδη και Λιβανό για τη στείρωση των δεσποζόμενων ζώων

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, απέστειλε σήμερα Επιστολή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία ζητά την τροποποίηση των διατάξεων περί υποχρεωτικής στείρωσης των δεσποζόμενων ζώων. 

Σύμφωνα με την Επιστολή του Αχαιού βουλευτή:

“Tο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο: «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα “ΆΡΓΟΣ”», περιλαμβάνει ορισμένες διατάξεις που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και προβληματισμό από δεκάδες θεσμικούς φορείς και συλλογικές οργανώσεις (Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Κτηνιατρικοί Σύλλογοι, Κυνηγετική Ομοσπονδία, κ.λπ.). 

Συγκεκριμένα, οι διατάξεις των άρθρων 5 και 6 του νομοσχεδίου εισηγούνται την υποχρεωτική στείρωση του συνόλου των δεσποζόμενων ζώων. 
Η παραπάνω ρύθμιση διαθέτει οριζόντιο και καθολικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα προτείνεται η θεσμοθέτηση κινήτρων για τη διαδικασία στείρωσης, καθώς και η ενημέρωση των ιδιοκτητών για τα πιθανά της οφέλη. 

Η απόσυρση των παραπάνω διατάξεων -σύμφωνα με τις εισηγητικές προτάσεις και τις τεκμηριωμένες θέσεις του συνόλου των επιστημονικών φορέων και φιλοζωικών οργανώσεων- θα συμβάλει στη βελτίωση του νομοσχεδίου και τη διασφάλιση της προστασίας των ζώων”.

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

 

 

www.thebest.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top