Εντυπωσιακοί αγώνες ορεινής ποδηλασίας στον Κίσσαβο

Στις 20 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στο Μεγαλόβρυσο της Αγιάς Λάρισας ο Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας mountain bike, ο οποίος περιλαμβάνει ποδηλατική περιήγηση της διαδρομής Μεγαλόβρυσο – Κίσσαβος, μέσα από τον ορεινό όγκο του βουνού.

Σκοπός της αθλητικής εκδήλωσης, είναι η καλλιέργεια του αθλητικού και φίλαθλου πνεύματος, η ανάδειξη του φυσικού τοπίου, η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και η κινητοποίηση των επισκεπτών για την προστασία του φυσικού τοπίου.

Ο ποδηλατικός αγώνας απευθύνεται σε ποδηλάτες – αθλητές καθώς και επισκέπτες κάθε ηλικίας, από όλη τη χώρα.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι με την επίσκεψη των αθλητών και των συνοδών τους, θα προβληθεί ιδιαίτερα η περιοχή, με έμφαση στον  ορεινό όγκο του Κισσάβου. Το γεγονός αυτό αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στον τουρισμό και την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

Εξάλλου, ο εντυπωσιακός Κίσσαβος με την θαυμαστή θέα στον κάμπο της Λάρισας, στην Αγιά αλλά και στη θάλασσα, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προσφέροντας στον επισκέπτη  χαράδρες, καταρράκτες, λίμνες κι απόκρημνα βράχια, με κορυφαία τη χαράδρα της Καλυψούς. Η υψηλότερη κορυφή του είναι ο προφήτης Ηλίας,  με υψόμετρο 1.978 μέτρα, όπου βρίσκεται και το μοναδικό εκκλησάκι του.

Λόγω της απαράμιλλης φύσης της, η περιοχή ενδείκνυται για διάφορα αθλήματα του βουνού όπως ράφτινγκ, τρέκινγκ, κανό- καγιάκ, κατάβαση φαραγγιών και ποδηλασία βουνού. 

Σημειώνεται ότι η αθλητική εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Κοινωφελή Επιχείρηση «Καλυψώ» του Δήμου Αγιάς.

 

 

www.tornosnews.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο