Επιστολή διαμαρτυρίας από τον Κ.Σ. Λαμίας

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας, όπως και όλος ο κυνηγετικός κόσμος και όχι μόνο, είναι κάθετα αντίθετος με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τα ζώα συντροφιάς. Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η οποία λήγει στις 20 Μαΐου του 2021. Ιδιαίτερα τα άρθρα 5 και 6 του νομοσχεδίου που προβλέπουν την καθολική στείρωση όλων των δεσποζόμενων αρσενικών και θηλυκών ζώων και την ποινικοποίηση κάθε μορφής ερασιτεχνικής εκτροφής, είναι σαφές ότι εμπεριέχουν διακρίσεις και σκοπιμότητες που ευθέως στρέφονται κατά του κόσμου των κυνηγών.

Επιπλέον, ο αναγκαστικός και προληπτικός ακρωτηριασμός των ζώων ισοδυναμεί με κακοποίηση και βαναυσότητα και αποτελεί επώδυνη επέμβαση στη φύση και στη φυσιολογία του ζώου. Είναι ένας τρόπος στον οποίο αναγκαστικά καταφεύγουμε ως ανθρώπινη κοινωνία για να προστατεύσουμε και να διαχειριστούμε αδέσποτα ζώα, αλλά ηθικά και νομικά δεν έχει καμία θέση στα ζώα που συντηρούμε ως μέλη των οικογενειών μας. Κανένας νόμος δεν μπορεί να προσβάλει προληπτικά το δικαίωμα του
ευσυνείδητου πολίτη – ιδιοκτήτη να κατέχει ένα υγιές και όχι ακρωτηριασμένο ζώο.

Εδώ, αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της κυνηγετικής κοινότητας, όλοι μας τσιπάρουμε τα σκυλιά μας και ταυτοποιούμε τις γέννες και ειδικά με την έκδοση πιστοποιητικών pedigree, οι γέννες καθίστανται πλήρως ελεγχόμενες.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας, απέστειλε σε όλα τα μέλη του, ένα κείμενο με SMS, με το οποίο τα παροτρύνει, ώστε άμεσα να τοποθετηθούν ενάντια στις υποχρεωτικές στειρώσεις όλων των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, ενάντια στην επικείμενη
γενοκτονία των ελληνικών αυτόχθονων φυλών και των κυνηγετικών μας σκύλων.

Καλούνται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ όλοι οι κυνηγοί και οι ιδιοκτήτες σκύλων που επιθυμούν την πραγματική ευζωία των ζώων τους να σχολιάσουν ΟΛΟΙ στη δημόσια διαβούλευση με ένα ηχηρό ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ.

www.opengov.gr/ypes/?p=7919

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top