Καππαδοκία: Τοπίο σεληνιακό, γεύσεις ανατολής και διαμονή μία ολόκληρη “ιεροτελεστία”

Καππαδοκία… Ένας προορισμός αναμφίβολα σεληνιακός με ιδιαίτερη τοπιογραφία και ένα σκηνικό που πραγματικά γοητεύει όποιον τον επισκεφθεί. Ειδικά το φθινόπωρο, αποτελεί μία εποχή κατάλληλη και ιδανική για να πραγματοποιήσει κάποιος το ταξίδι του στο συγκεκριμένο τόπο.

Παράξενοι Βράχοι, εκκλησιές και ιστορία αιώνων 

Σε ένα απέραντο οροπέδιο γεμάτο φαράγγια και παράξενους βράχους ενορχηστρώνεται ένα σκηνικό συγκλονιστικό. Οι εκκλησιές και τα ασκηταριά στους μαλακούς ψαμμόλιθους προκαλούν δέος ενώ η  επίσκεψη στις δυο υπόγειες πόλεις Kaymakli Underground City και Derinkuyu Underground City θα καταστήσουν τη βόλτα του επισκέπτη ένα πραγματικό “παράλληλο” ταξίδι.

Με ιστορία και πολιτισμό που “τρέχει”  στο χρόνο καθώς στο σημείο διατηρείται ένας Ελληνισμός από τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο οποίος δυστυχώς ξεριζώθηκε μόλις πριν μερικές δεκαετίες όπου και συνέβησαν οι ανταλλαγές  πληθυσμών που επιβλήθηκαν από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Το ταξίδι, λοιπόν, στη Καππαδοκία τόσο για ξένους όσο και για τους Έλληνες προκαλεί συγκίνηση καθώς και ποικίλα διαφορετικά συναισθήματα.

 

 

Διάβαστε περισσότερα www.tourismtoday.gr

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Μετάβαση στο περιεχόμενο