Ξεκινά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στην Νεάπολη

Με την συμμετοχή 230 αθλητών από όλη την Ελλάδα, θα πραγματοποιείται από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου στην περιοχή του Φραρώ στην Νεάπολη, το “Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας” XCC/XCO/XCR 2022, με την συνδιοργάνωση των: Ποδηλατικού Ομίλου “Δρήρος” Νεάπολης,  Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, Δήμου Αγίου Νικολάου και ΠΑΟΔΑΝ.

 
Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 20/7, στον Δήμο Αγίου Νικολάου, παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, της Εντεταλμένης Συμβούλου Τεχνικών Έργων της Π.Ε Λασιθίου κ. Μαρίας Χανιωτάκη – Μυλωνάκη, της Αντιδημάρχου Δημοσίων Σχέσεων  κ. Ευαγγελίας Φανουράκη, του εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Σάββα Τσοπούρογλου, του προέδρου του ποδηλατικού ομίλου “Δρήρος” κ. Μιχάλη Συλλιγάρδου και της εκπροσώπου του συλλόγου κ. Δήμητρας Κουφοπούλου, παρουσιάστηκαν οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης, ενώ διατυπώθηκε η πρόταση για την φιλοξενία του Βαλκανικού Πρωταθλήματος την χρονιά που ακολουθεί.
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, σε δήλωση του αναφερόμενος στα μεγάλα αθλητικά event του Δήμου την τρέχουσα χρονική περίοδο, δήλωσε ότι τα γεγονότα αυτά αναδεικνύουν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τον τόπο και συνολικότερα την Ελλάδα.

Υπενθυμίζοντας, την φιλοξενία του “Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Δημοσιογράφων 2017”, στην πόλη του Αγίου Νικολάου, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη επιτυχής διοργάνωση, έδωσε το έναυσμα στους Ποδηλατικούς Ομίλους της περιοχής να διεκδικήσουν μεγάλες διοργανώσεις και ν΄ ανταποκριθούν κατά τον καλύτερο τρόπο σ΄ αυτές.

Ο κ. Ζερβός, περιγράφοντας τις δυνατότητες που προσφέρει η ενδοχώρα του Δήμου και ευχαριστώντας τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας , την Π.Ε Λασιθίου, το Τοπικό Συμβούλιο Νεάπολης, τον Ερυθρό Σταυρό, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Λασιθίου, το Λιμεναρχείο, το Κέντρο Υγείας Νεάπολης, τοπικούς συλλόγους και εθελοντές, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Δήμος την χρονιά που ακολουθεί θα φιλοξενήσει το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας, ενώ υπενθύμισε την δέσμευση του Υπουργού Αθλητισμού, για την δημιουργία Πίστας Ποδηλασίας, στην περιοχή, που παρά τις αργές γραφειοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται- όπως τόνισε – είναι εφικτό να γίνει.

Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, κ. Σάββας Τσοπούρογλου , εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στα μέλη του ποδηλατικού ομίλου “Δρήρος”, στον Δήμο Αγίου Νικολάου, την Π.Ε Λασιθίου, στους φορείς και στους εθελοντές,  γνωστοποίησε ότι για πρώτη φορά διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας στον Άγιο Νικόλαο,στο οποίο συμμετέχουν 230 αθλητές απ όλη την Ελλάδα, ενώόσοι διακριθούν θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε ανάλογες διοργανώσεις.

Η Εντεταλμένης Συμβούλου Τεχνικών Έργων της Π.Ε Λασιθίου κ. Μαρία Χανιωτάκη – Μυλωνάκη, δήλωσε ότι η Περιφέρεια είναι αρωγός στην συγκεκριμένη διοργάνωση, που πέραν του αθλητικού της χαρακτήρα,αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον δεκάδων επισκεπτών, το τριήμερο (22/23/24/7) που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική παράδοση και φιλοξενία.

Μάλιστα , έκανε ιδιαίτερη μνεία, στις προσπάθειες των εκπροσώπων του ποδηλατικού ομίλου “Δρήρος”με στόχο τον καθαρισμό των μονοπατιών, δηλώνοντας ότι έχει ήδη ετοιμαστεί μια ασφαλής ποδηλατική διαδρομή υψηλών προδιαγραφών, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να συμμετέχει στην γιορτή αυτή της ποδηλασίας, όπως την χαρακτήρισε.

Η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κ. Ευαγγελία Φανουράκη, ανέφερε ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου, με τις αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις που φιλοξενεί, στοχεύει στην προσέλκυση επισκεπτών (εκπροσώπων πολιτισμού, αθλητισμού, εκπαίδευσης) στον τόπο, ενώ ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός (ΠΑΟΔΑΝ), ακολουθεί και συντάσσεται με το όραμα του δήμου, συμβάλλοντας τα μέγιστα ως προς την επιτυχή διεξαγωγή τους.

Ο πρόεδρος του ποδηλατικού ομίλου “Δρήρος” κ. Μιχάλης Συλλιγάρδος, με την σειρά του, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου για την στήριξη της διοργάνωσης,τον ΠΑΟΔΑΝ, την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και την Π.Ε Λασιθίου, ενώ λεπτομέρειες για την διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας, έδωσε η γραμματέας του συλλόγου κ. Δήμητρα Κουφοπούλου.  

 

 

www.cretalive.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο