Ξεκίνησε η οργάνωση της 3ης Historica στη Ρόδο

Από 7 έως 10 Οκτωβρίου θα φιλοξενηθεί και πάλι στη Ρόδο η Historica.

Η εκδήλωση για τους λάτρεις των Vintage ποδηλάτων, θα διεξαχθεί για τρίτη φορά στο νησί μας, μετά το 2018 και το 2019, αφού εξαιτίας του κορωνοϊού πέρυσι δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Η 3η Historica είναι έτοιμη να ανοίξει τα …φτερά της και να υποδεχθεί τους λάτρεις του ποδηλάτου, αλλά κι αυτούς που έγραψαν τις «χρυσές» σελίδες στην ιστορία της ποδηλασίας.  

Είναι ένα τετραήμερο ποδηλατικό γεγονός, αφού ποδηλάτες απ’ όλο τον κόσμο θα συναντηθούν στη Ρόδο για να ξαναζήσουν το πνεύμα μίας αλλοτινής εποχής με τα αγαπημένα τους ποδήλατα από το 1987 και παλαιότερα. Η διαδρομή της ποδηλατοβόλτας θα περάσει από ιστορικούς χώρους και παραδοσιακά χωριά της Ρόδου, ενώ οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν για μία ακόμη φορά τον πολιτισμό και θα γευθούν την τοπική κουζίνα και τα προϊόντα της ροδίτικης γης.

Στις εκδηλώσεις του τετραημέρου θα περιλαμβάνεται, η έκθεση ιστορικών ποδηλάτων στο «Νεστορίδειο» Μέθαρο, ποδηλατοβόλτα στο νησί της Ρόδου, διασυλλογικός αγώνας πίστας και βραβεύσεις ιστορικών ποδηλάτων. Κι όλα αυτά φυσικά, μέσα από τις… χιλιάδες αναμνήσεις που θα ζωντανέψουν ξανά, θα θυμίσουν στους παλαιότερους και θα μάθουν στους νεότερους, τις χρυσές σελίδες που έγραψε η Ρόδος στην ποδηλασία.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και η 3η Historica προετοιμάζεται για να ανοίξει τις πύλες της, μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων που αφορούν τον αθλητισμό γενικότερα και θα ζωντανέψουν μνήμες του παρελθόντος.
Διοργανωτής είναι Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου «Ιβίσκος» με τη βοήθεια και στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, του Δ.Ο.Π.Α.Ρ., του Επιμελητηρίου και της Ε.Ο.Π. Ήδη μάλιστα έχει ξεκινήσει η οργάνωση ώστε όλα να είναι έτοιμα στις 7 Οκτωβρίου.

Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.historica.gr, ενώ λεπτομέρειες έχουν αναρτηθεί στη σελίδα της εκδήλωσης στο facebook (historicagreece) και στο instagram (historica_greece). Τηρώντας ευλαβικά το υγειονομικό πρωτόκολλο κι έχοντας πάντα ως σκεπτικό το «ισχύς εν τη ενώσει», οι διοργανωτές της Historica προετοιμάζονται πυρετωδώς για να προσφέρουν νέες εκπλήξεις, μεγάλες συγκινήσεις και στιγμές από το σπουδαίο παρελθόν της Ρόδου στην ποδηλασία. Στην προσπάθεια αυτή θα βρίσκονται δίπλα όλοι οι φορείς του νησιού, αφού ο αθλητικός τουρισμός και η προβολή της Ρόδο μέσω της σπουδαίας ποδηλατικής ιστορίας είναι ένα από τα σημαντικά κομμάτια της 3ης Historica, που θα γυρίσει τα ρολόγια πολλά χρόνια πίσω και θα θυμίσει τις αξέχαστες στιγμές του αθλήματος στο νησί.

 

 

www.rodiaki.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο