Ματαιώθηκε διεθνής αγώνας Καγιάκ λόγω βοθρολυμάτων στη Σαλαμίνα

 
Με πρωτοβουλία του ΓΝΟΣ και του δήμου Σαλαμίνας είχε προγραμματιστεί ο διεθνής αγώνας Καγιάκ «Battle of Salamis», με συμμετοχή σωματείων από την Κύπρο, την Σερβία και τα Σκόπια.
 
Ο διεθνής αγώνας Καγιάκ «Battle of Salamis» στη Σαλαμίνα ματαιώθηκε εξαιτίας βοθρολυμάτων. Εικόνες που παραπέμπουν σε κάποια τριτοκοσμική χώρα και όχι σε ένα από τα πιο ιστορικά νησιά της Ελλάδας είδαν οι κάτοικοι της Σαλαμίνας και 250 αθλητές, την προηγούμενη Κυριακή.

Με πρωτοβουλία του ΓΝΟΣ και του δήμου Σαλαμίνας είχε προγραμματιστεί ο διεθνής αγώνας Καγιάκ «Battle of Salamis», με συμμετοχή σωματείων από την Κύπρο, την Σερβία και τα Σκόπια. Την ώρα, όμως, που όλα ήταν έτοιμα για την έναρξη της πρώτης κούρσας η θάλασσα γέμισε με βοθρολύματα από επικείμενο αγωγό.

Οι γονείς και οι συνοδοί των αθλητών δεν τους επέτρεψαν να αγωνιστούν σε ένα τόσο βρώμικο και μολυσμένο περιβάλλον, που θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία τους σε περίπτωση που έπεφταν στο νερό. Η αντίδραση των διοργανωτών του αγώνα ήταν άμεση και αποφάσισαν την ματαίωση του «Battle of Salamis», ζητώντας φυσικά συγγνώμη για αυτή την εξέλιξη, η οποία αφήνει έκθετη όλες τις αρμόδιες αρχές του νησιού.

Η τοποθέτηση του δημάρχου, Γιώργου Παναγόπουλου, μετά τα όσα συνέβησαν, ήταν η εξής:

«Δεσμευτήκαμε ότι θα καθαρίσουμε τον κόλπο της Σαλαμίνας. Χωρίς να μας ενδιαφέρει το όποιο πολιτικό κόστος. Κατά την διάρκεια της θητείας της Δημοτικής μας Αρχής έχουμε ήδη καταργήσει τους παλαιούς αγωγούς ομβρίων που εντοπίστηκαν στις οδούς:
Κρήτης, Μ. Αλεξάνδρου ως και την πλατεία Γ. Παπασίδερη στα Αλώνια (6 οδοί), Αγ. Δημητρίου, Ηροδότου(τμήμα), Πλαταιών, Π. Φουρίκη και Μ. Κριτσίκη (γωνία), Μ. Βιλιώτη, Πάροδος Τελαμώνος, Ναυάρχου Σπ. Αυγέρη, στη περιοχή κοντά στο Καρνάγιο στον Αγ.Νικόλαο, Λ. Φανερωμένης πριν την πλατεία Μπόσκου, Γ. Λουκά, Ολύμπου.

Ήδη συνεχίζουμε την διαδικασία εντοπισμού και άλλων παλαιών αγωγών στο κέντρο της Σαλαμίνας, οι οποίοι και θα καταργούνται επί τόπου. Συγκεκριμένα στις επόμενες 60 ημέρες θα καταργηθούν όσοι παλαιοί αγωγοί ανευρεθούν στις παρακάτω 60 οδούς:

Λ. Καραμανλή, Λ. Σαλαμίνος, Γρ. Παπανικολάου, Ιθάκης, Βορείου Ηπείρου, Αχιλλέως, Ναυαρίνου, Μυκηνών, Αριστοτέλους, Αγησιλάου, Σοφοκλέους, Μαιάνδρου, Ευαγγέλου Μίχα, Πάρνηθος, Θησέως, Κρήτης, Παναγιωτέζα, Πολ.Βιλλιώτη, Μητρομάρα, Ροδόπης, Αριστείδου, Φαιστού, Μενελάου, Ρόδου, Ιάσωνος, Ταϋγέτου, Ι. Μεταξά, Περικλή Χατζή, Ευ. Παπανικολάου, Ν. Παπανικολάου, Γ.Λουκά, Π. Φουρίκη, Μπόγρη, Ευ.Λουκά Κουταλιανού, Π.Λιαπάκη, Ελπίδος, Κριτσίκη, Θουκιδίδου, Αφροδίτης, Βιέννα, Νεφέλης, Ηροδότου (τμήμα), Πολ. Λεμπέση, Αφροδίτης, Γεωργάκη, Ακτή Καραισκάκη, Αγ. Νικολάου (Από την εκκλησία ως την παιδική χαρά), Μαραθώνος, Ευρυσάκη, Ποσειδώνος, Μουσών, Ερμού, Τευκρου, Φιλίππου, Κομνηνών, Αιγίνης .

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και η ΥΔΟΜ (Πολεοδομία) του Δήμου μας παραμένουν στην διάθεση των συμπολιτών μας για την υποβολή αιτήσεων για σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης και για πληροφορίες. 60 ΗΜΕΡΕΣ 60 ΔΡΟΜΟΙ. Ο κόλπος της Σαλαμίνας θα ξαναγίνει αυτός που ήταν κάποτε, αυτός που θέλουμε όλοι. Θα φτάσουμε ως το τέλος».

 

www.ethnos.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο