Μαθητές στην Κομοτηνή γνώρισαν από κοντά το άθλημα της τοξοβολίας

Μαθητές από δύο σχολεία της Κομοτηνής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα της τοξοβολίας. Στα πλαίσια της 9ης πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, τον Σκοπευτικό Όμιλο Κομοτηνής επισκέφτηκαν το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής και το 3ο Γυμνάσιο.

Με την καθοδήγηση της προπονήτριας του Ομίλου Χαριτίνης Πετρίδου τα παιδιά έμαθαν τα βασικά της τοξοβολίας, των αγώνων και είχαν την ευκαιρία να εκτελέσουν κάποιες βολές, πάντα με την απαραίτητη καθοδήγηση της προπονήτριας. «Δείξαμε στα παιδιά κάποια βασικά πράγματα της τεχνικής, των αγώνων και μετά είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους. Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν και ήταν ενθουσιασμένα» δήλωσε η κα Πετρίδου.

«Η τοξοβολία δεν έχει ημερομηνία λήξης»

Η Χαριτίνη Πετρίδου μίλησε για το άθλημα της τοξοβολίας και τον προγραμματισμό του Ομίλου, τώρα που η νέα σεζόν έχει ξεκινήσει και για τα αθλήματα.

«Η τοξοβολία είναι ένα άθλημα χωρίς ηλικία. Δεν στοχεύουμε μόνο στις μικρές ηλικίες, αλλά γενικότερα όποιος θέλει μπορεί να προπονηθεί μαζί μας. Η χρονιά ξεκινάει κάπως παράξενα λόγω της πανδημίας που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια» θα πει χαρακτηριστικά. Ομολογουμένως το άθλημα δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο σε πανελλαδικό επίπεδο και «μετά λύπης μου θα έλεγα ότι παρόλο που ο Σκοπευτικός Όμιλος είναι ένα σωματείο που έχει μεγάλες νίκες, δεν είναι ευρέως γνωστός στην τοπική κοινωνία. Υπάρχει ένα σωματείο εδώ που χωρίς να ιδρώσουμε ιδιαίτερα μπορούμε να έχουμε ένα χόμπι, τόσο μικροί και μεγάλοι. Για φέτος έχουμε προγραμματίσει στο τέλος της χρονιάς να κάνουμε έναν αγώνα» πληροφόρησε αναλυτικά.

Όσο για το τι σημαίνει η τοξοβολία για την κα Χαριτίνη και το τι συναισθήματα της προκαλεί η ίδια εξέφρασε την αγάπη της και πως είναι ένα «ένα άθλημα που προσφέρει ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση. Δίνει την δυνατότητα οτιδήποτε σε απασχολεί -όταν μπαίνεις στη γραμμή βολής- παύει πλέον να σε απασχολεί. Η τοξοβολία δεν έχει ημερομηνία λήξης και μπορείς να την κάνεις όποτε θέλεις» κατέληξε.

 

 

www.xronos.gr

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο