Μικρά μυστικά για φθηνότερες διακοπές στο εξωτερικό

Ο προγραμματισμός ονειρεμένων διακοπών με προϋπολογισμό μπορεί να είναι δύσκολος. Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και των ενοικίων για διακοπές αυξήθηκαν αυτό το καλοκαίρι λόγω της ζήτησης.

Μην εγκαταλείπετε ακόμα την ελπίδα σας για να εξοικονομήσετε έστω και λίγα χρήματα. Υπάρχουν ακόμα τρόποι για να πετύχετε καλές προσφορές και τιμές σε όλα τα ταξιδιωτικά σας σχέδια.

 

Της Μαρίας Σάββα

 

Αγοράστε τα εισιτήριά σας την κατάλληλη στιγμή

Υπάρχει πολλή συζήτηση σχετικά με το πότε να κλείσετε την πτήση σας για να έχετε την καλύτερη προσφορά. Για ταξίδι εσωτερικού, θα πρέπει να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας 21 έως 115 ημέρες πριν το ταξίδι σας. Οι τιμές των εισιτηρίων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα είναι εντός 5% από το χαμηλότερο σημείο. Για διεθνή πτήση, κλείστε το ταξίδι τουλάχιστον έξι μήνες νωρίτερα. Όσον αφορά τις κρουαζιέρες, οι φτηνές προσφορές της τελευταίας στιγμής έχουν στερέψει με τα χρόνια, επομένως μπορεί να βρείτε εκπτώσεις ναύλων 2 έως 3 χρόνια νωρίτερα.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα πακέτο διακοπών

Εάν κάνετε κράτηση για πτήση της τελευταίας στιγμής, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα πακέτο διακοπών. Τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία κλείνουν νωρίς εισιτήρια σε χαμηλότερες πτήσεις και τις συνδυάζουν με φθηνές διαμονές σε ξενοδοχεία.

Αποφύγετε χρεώσεις για επιπλέον αποσκευές

Ελέγξτε τις πολιτικές και τις χρεώσεις της αεροπορικής σας εταιρείας τόσο για παραδοτέες όσο και για χειραποσκευές. Εάν πετάτε με μια συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία, ίσως θελήσετε να ανοίξετε μια από τις πιστωτικές της κάρτες για να αποφύγετε τη χρέωση για παραδοτέες αποσκευές. Επιπλέον, ως μπόνους, τουλάχιστον ένας από τους «συντρόφους» σας στην κράτηση μπορεί επίσης να απολαύσει μια δωρεάν τσάντα.

Μείνετε σε ξενοδοχεία εκτός σεζόν

Η έξοδος από τη σεζόν είναι μια ιδιαίτερα έξυπνη στρατηγική, εάν επιλέξετε έναν προορισμό που έχει σχεδιαστεί για μεγάλα πλήθη της σεζόν αιχμής. Όταν θέλουν απελπισμένα να γεμίσουν τα δωμάτια, τα ξενοδοχεία θα μειώσουν τις τιμές ή θα ρίξουν προνόμια. Για παράδειγμα, σκεφτείτε επαγγελματικά ή συνεδριακά ξενοδοχεία και παραλιακά θέρετρα στα τέλη της άνοιξης (μετά την άνοιξη) ή το φθινόπωρο.

Κάντε κράτηση απευθείας μέσω του ιστότοπου ενός ξενοδοχείου

Πολλά μέρη προσφέρουν χαμηλότερες τιμές για online κρατήσεις. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε για να λαμβάνετε e-mail των ξενοδοχείων σχετικά με ειδικές προσφορές και εκπτώσεις. Απλά θυμηθείτε ότι οι χαμηλότερες τιμές είναι συνήθως προπληρωμένες και δεν επιστρέφονται. Εάν πιστεύετε ότι τα σχέδιά σας μπορεί να αλλάξουν, θα πρέπει να πληρώσετε τις υψηλότερες, πιο ευέλικτες τιμές.

 

 

www.must.com.cy

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο