Off road διακοπές στην Ελλάδα

Ανακαλύψτε τους θησαυρούς της ελληνικής φύσης, διασχίζοντας τους δασικούς δρόμους περιοχών, όπως είναι τα Άγραφα, η Ευρυτανία, ο Πάρνωνας και ο Ταΰγετος στην Πελοπόννησο, ο Παρνασσός, τα βουνά της Κρήτης, ο Όλυμπος, τα Ζαγοροχώρια και το Βόρειο Πήλιο. Η περιπέτειά σας στην Ελλάδα μόλις ξεκίνησε!

Το δίκτυο των χωμάτινων δρόμων στην Ελλάδα ίσως είναι μικρότερο από εκείνο του προηγούμενου αιώνα, αλλά εξακολουθεί να κερδίζει τον χαρακτηρισμό «μεγαλειώδες». Οι χωμάτινες φλέβες, που χαράζουν τους άλλοτε καταπράσινους και άλλοτε απογυμνωμένους ορεινούς όγκους, οδηγούν στα κομμάτια εκείνα της άγνωστης Ελλάδας, που αξίζει κάποιος να ανακαλύψει. Γνωρίστε παραδοσιακούς οικισμούς, πέτρινα γεφύρια, μνημεία λαϊκής αρχιτεκτονικής, μεσαιωνικά κάστρα και ερειπιώνες: η ευχαρίστηση της εκτός δρόμου ανακάλυψης μοιάζει να μην τελειώνει ποτέ.

Στην Ελλάδα οι εκτός δρόμου διαδρομές έχουν λιγότερες δυσκολίες από εκείνες της Νοτίου Αμερικής ή της Ασίας, αλλά η εμπειρία της περιπέτειας είναι το ίδιο έντονη. Ένα άλλο θετικό στοιχείο είναι οι φιλόξενοι και ανοιχτόκαρδοι άνθρωποι, που συναντάτε στον δρόμο σας και τα ζωντανά ορεινά χωριά, που πάντα έχουν ένα καφενείο και μια ταβέρνα ανοιχτή. Η τοπική κουζίνα με αυθεντικά ελληνικά προϊόντα στα καλύτερά της.

Οι διαδρομές εκτός δρόμου στην Ελλάδα είναι εκατοντάδες. Μερικές από τις πιο εντυπωσιακές, όσο και άγνωστες στο ευρύ κοινό, είναι οι παρακάτω:

1. Άγραφα: Εξαιρετική εκτός δρόμου διαδρομή δίπλα στον ποταμό Αγραφιώτη σε έναν Δήμο της Ελλάδας, που δεν έχει συνολικά πάνω από 10 χιλιόμετρα ασφάλτου! Τα ορεινά περάσματα (π.χ. τα Τρία σύνορα, ανάμεσα στα Πετρίλια και το Τροβάτο) είναι ιδιαίτερα δύσβατα με αυτοκίνητο τον χειμώνα και στο σύνολό του το οδικό δίκτυο των Αγράφων χρειάζεται ψηλό αυτοκίνητο, τρακτερωτά λάστιχα και οδηγό, που να το λέει η καρδιά του…

2. Πάρνωνας: Με σημείο εκκίνησης την «καρδιά» του Πάρνωνα, τον Κοσμά και προορισμό τον Πραστό, μια από τις ομορφότερες διαδρομές του βουνού θα σας φέρει σε χωριά πνιγμένα στο έλατο, που διατηρούν την παράδοσή τους. Ταυτόχρονα, όμως θα γνωρίσετε την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.

3. Ευρυτανία: Σελά-Φιδάκια-Αγ. Βλαχέρνα: Όμορφα πέτρινα χωριά, βαπτισμένα στη μελαγχολία της μοναξιάς, ορμητικά ποτάμια και μια λίμνη, που σαγηνεύει με την καταλυτική παρουσία της σε όλη τη διάρκεια αυτής της εκτός δρόμου διαδρομής. Ανακαλύψτε την «άλλη Ευρυτανία», μακριά από τον κοσμοπολιτισμό των χιονοδρομικών κέντρων και των αστικοποιημένων οικισμών.

4. Αστερούσια, Κρήτη: Αχεντριάς–Μαριδάκι–Εθιά: μια όμορφη κυκλική διαδρομή 30χλμ., που μπορείτε να κάνετε στο ανατολικό τμήμα των Αστερουσίων. Δίχως ιδιαίτερες δυσκολίες (τουλάχιστον από το καλοκαίρι μέχρι το φθινόπωρο), αν και οι ντόπιοι μπορεί να σας τα πουν διαφορετικά… Από τα ψηλότερα σημεία της διαδρομής οι εικόνες του βουνού και του Λιβυκού είναι εντυπωσιακές και τόσο πανοραμικές, που νομίζει κανείς πως πετάει.

 

www.discovergreece.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top