Ράλι στην Ελλάδα

Οι χωμάτινες διαδρομές της Ελλάδας, επίπονες για αυτοκίνητα και οδηγούς, προσφέρουν περιπέτεια και μοναδικές εμπειρίες ράλι. Παρόλο που η Ελλάδα δεν έχει ιδιαίτερη παράδοση στο ράλι, τα φυσικά τοπία απαράμιλλης ομορφιάς και οι γεμάτες περιπέτεια χωμάτινες διαδρομές της θα σας αποζημιώσουν.
Ο συνδυασμός αυτός είναι μοναδικός και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι λάτρεις των μηχανοκίνητων σπορ και ιδιαίτερα των αγώνων ράλι με αυτοκίνητα, κάνουν τη συμμετοχή σε κάθε οργάνωση συναρπαστική. Ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος αγώνας, που καθιέρωσε διεθνώς το τερέν της ελληνικής υπαίθρου ως μοναδικό, είναι το Ράλι Ακρόπολις.

Το Ράλι Ακρόπολις, προσμετρά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι πάνω από 50 χρόνια παράδοσης και συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των οδηγών και των κατασκευαστών αυτοκινήτων από όλο τον κόσμο. Στις αρχές του Ιουνίου, στα βουνά της Νότιας Ελλάδας, δεν ακούτε μονάχα τους ήχους της φύσης, αλλά και τους βρυχηθμούς των κινητήρων και τους πυροβολισμούς των εξατμίσεων από τα «θηρία», τα οποία έχουν ξεκινήσει κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και συμμετέχουν στον εθνικό μας αγώνα. Το Ράλι Ακρόπολις διατηρεί και σκοπεύει να διατηρήσει και στο μέλλον τη φήμη του πιο σκληρού αγώνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Χιλιάδες Έλληνες, αλλά και ξένοι τουρίστες τρέχουν να παρακολουθήσουν έστω και μία ειδική διαδρομή με μερικούς από τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο, σκαρφαλωμένοι σε βράχους και βουνοπλαγιές. Το θέαμα των αυτοκινήτων που αγαπούν την περιπέτεια είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακό, ενώ από την άλλη ο αγώνας αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για εκδρομή.

Οι υπόλοιποι αγώνες ράλι στην Ελλάδα έχουν κυρίως τοπικό χαρακτήρα (Παλλάδιο, Μαύρο Ρόδο, κ.λπ.) και κυρίως το ετήσιο ράλι της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει κάποιες συμμετοχές από τα Βαλκάνια.

 

www.discovergreece.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top