Οι καλύτερες ασκήσεις για να παραμείνεις σε φόρμα

Οι καθημερινές σου υποχρεώσεις πολλές φορές σε κρατούν μακριά απ’ την γυμναστική γιατί έρχεται το τέλος της ημέρας και συνειδητοποιείς ότι δεν πρόλαβες να κάνεις ούτε έναν κοιλιακό! Το ζήτημα του χρόνου είναι μεγάλο, αλλά όπως σου έχουμε ξαναπεί πολλές φορές στο παρελθόν, δεν θα πρέπει να αποτελεί δικαιολογία και ανασταλτικός παράγοντας για σένα.

Ποιες είναι, όμως, οι πιο εύκολες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις μέσα σε μια κουραστική εργάσιμη ημέρα;

Το κλειδί είναι να θυμάσαι κάθε σου κίνηση μετράει, επομένως μην θεωρείς ότι ακόμα και το περπατήσεις λίγο κατά τη διάρκεια μιας μέρας, δεν είναι όφελος. Απλά όσο περισσότερο το κάνεις, και με περισσότερη ένταση, τόσο μεγαλύτερο το όφελος για τον οργανισμό σου.

Ακολουθούν τρεις απλές και εύκολες ασκήσεις που μπορείς να προσθέσεις στην καθημερινή σου ρουτίνα:

 

Περπάτα περισσότερο

Το περπάτημα είναι ένας από τους απλούστερους και πιο προσιτούς τρόπους για να προσθέσεις την κίνηση στην καθημερινότητά σου.

Η προσθήκη περισσότερων βημάτων στην ημέρα σου έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τον μεταβολισμό σου και μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων, όπως υπέρταση και διαβήτης τύπου 2. Μια ανάλυση μελετών που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Sports Medicine, διαπίστωσε ότι μόλις 20 λεπτά μεσαίας έντασης περπατήματος την ημέρα συσχετίστηκε με χαμηλότερα ποσοστά καρδιαγγειακών παθήσεων και θανάτου κατά τις περιόδους μελέτης. Το γρήγορο περπάτημα συσχετίστηκε με ακόμη μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία. Το περπάτημα μπορεί επίσης να ενισχύσει τη διάθεση, να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τον ύπνο. Εάν το κάνεις έξω, είναι ακόμα καλύτερα.

Ακόμα κι αν εργάζεσαι από το σπίτι, υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για να αυξήσεις τον αριθμό των βημάτων σου. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει ότι πρέπει να κάθεσαι όταν μιλάς στο τηλέφωνο. Κάνε συχνά διαλείμματα και περπάτα ακόμα και λίγο, έστω και μέσα στο σπίτι.

Σκάλες

Φυσικά, αν μένεις σε σπίτι με σκάλες ή εάν έχει η εταιρεία στην οποία εργάζεσαι, μην διστάσεις να τις ανεβοκατέβεις πολλές φορές μέσα στην ημέρα! Είναι απ’ τις πιο εύκολες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις!

Το ανεβοκατέβασμα των σκαλιών προάγει τόσο την υγεία της καρδιάς όσο και τη λειτουργία του εγκεφάλου σου. Μεγαλύτερη εγρήγορση, καλύτερη λήψη αποφάσεων και αυξημένη δημιουργικότητα είναι μεταξύ των ψυχικών οφελών που θα βιώσεις αν σηκωθείς και κινηθείς.

Squats

Tα squats λειτουργούν σε ολόκληρο το κάτω μέρος του σώματός σου, συμπεριλαμβανομένων των μυών που χρησιμοποιείς όλη την ημέρα. Οι μύες που ενεργοποιούνται στα squats είναι οι ίδιοι που χρειάζεσαι για να σηκωθείς από μια καρέκλα ή να σηκώσεις κάποιο βάρος. Τα οφέλη αυτής της άσκησης περιλαμβάνουν βελτιωμένη οστική πυκνότητα, καρδιαγγειακή υγεία και αυξημένη διάθεση.

Μην φανταστείς ότι πρέπει να σου βγει η γλώσσα έξω για να δεις αποτέλεσμα! Για παράδειγμα, εάν κάνεις 12 squats κάθε δύο ώρες, σημαίνει 48 μέσα σε 8ωρο εργασίας.

Για να διευκολύνεις την άσκηση, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις μια καρέκλα. Από καθιστή θέση, απλώς σήκω από την καρέκλα σου -κρατώντας το γραφείο σου για ισορροπία εάν είναι απαραίτητο- και επανάλαβε.

 

 

www.ipop.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top