ΟΡΕΙΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα κυριακάτικο πρωινό στο βουνό για περπάτημα, πικ-νικ ή κυνηγι με τη συντροφιά μας.

Μια τόσο ωραία εξόρμηση όμως μπορεί να καταλήξει σε τραγωδία εάν δεν γνωρίζουμε του πολυάριθμους κινδύνους που μπορεί να συναντήσει καθένας σε μια εξόρμηση στο βουνό και που θα φέρουν σε δύσκολη θέση ακόμα και τους πιο πεπειραμένους ορεινούς περιπατητές.

Καταρχάς ο εκάστοτε περιηγητής πρέπει να έχει μαζί του μια συλλογή από εργαλεία που θα ευκολύνουν την εξόρμηση του και θα τον σώσουν από περιστάσεις που το σώμα μας χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία δεν μπορεί αντιμετωπίσει. Ένα τέτοιο κιτ καλό θα είναι να φέρει χειροπρίονο, μια κουλούρα σκοινί (15 μέτρα τουλάχιστον), 2-3 ορειβατικά καραμπινερ, φαρμακείο Ά Βοηθειών, ένα σουγιά και ένα πολυεργαλείο καθώς και αρκετό νερό μιας διανύουμε θερμούς μήνες.

‘Ολα αυτά τα εργαλεία είναι αναγκαία και μπορούν να προστεθούν και άλλα αν υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς. Να είστε σιγουροι ότι σε κατάσταση ανάγκης και σε κατάλληλα χέρια αυτά τα εργαλεία μπορούν να σώσουν ζωές.

Επίσης, καλό θα ήταν πριν από κάθε εξόρμηση να είστε ενημερωμένοι για το ορεινό περιβάλλον και να γνωρίζετε τεχνικές που θα βοηθήσουν να αντεπεξέλθετε στο έδαφος του βουνού. Φίδια, ολισθηρές ή απότομες πλαγιές, αγκάθια ,ερπετά και αλλά πολλά καραδοκούν τον ανύποπτο στόχο που θα σωριάσουν κάτω η ακόμα και να τον σκοτώσουν. Καλές και ασφαλείς εξορμήσεις…

Τάσος Αλεξόπουλος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο