Πάνω από 1.100 κυνηγοί ξεκινούν τις εξορμήσεις τους στην ηπειρωτική Ελλάδα

Μια καλή κυνηγετική περίοδος είναι αυτή που έχει ξεκινήσει για τους ζακυνθινούς κυνηγούς, όπως αναφέρει μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΕΡΜΗ ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζακύνθου, Δ. Φιορεντίνος, κάνοντας γνωστό πως αυτό το διάστημα πολλοί κυνηγοί προετοιμάζονται για τις εκτός συνόρων εξορμήσεις. 

«Περιμένουμε το χειμώνα για τα θηράματα και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά. Μέχρι τώρα οι άδειες πάνε καλά και παρατηρούμε μια αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Προς το παρόν έχουμε περάσει τις 1100 και θέλω να πιστεύω πως δε θα επαναληφθούν οι περσινοί περιορισμοί» σημείωσε ο κ. Φιορεντίνος, θυμίζοντας πως κατά τη περσινή περίοδο υπήρξαν πολύμηνοι περιορισμοί στο κυνήγι.

Μιλώντας για το νέο Νόμο για τα δεσποζόμενα ζώα, ο κ. Φιορεντίνος επανέλαβε τις σοβαρές επιφυλάξεις που από την πρώτη στιγμή διατύπωσαν οι κυνηγοί, υπογραμμίζοντας πως η υποχρεωτική στείρωση θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει. Σημείωσε δε,πως θα πρέπει να υπάρχουν πιο αυστηροί έλεγχοι για την τοποθέτηση τσιπ στα ζώα, ώστε να εντοπίζονται αυτοί που εγκαταλείπουν τα ζώα τους και να τιμωρούνται παραδειγματικά. 

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση του παλιού Νταμαριού της Αγίας Μαρίνας για την κατασκευή του καταφυγίου για τα αδέσποτα από το Δήμο Ζακύνθου μέσα από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τμήμα του οικοπέδου που βρίσκεται μεταξύ της κοινότητας Αγίων Πάντων και Αγίας Μαρίνας, έχει παραχωρηθεί με απόφαση της κοινότητας Αγίων Πάντων στο Σύλλογο για την λειτουργία Σκοπευτηρίου. Μάλιστα ο Σύλλογος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αδειοδότηση της λειτουργίας της εγκατάστασης, έχοντας εξασφαλίσει καταρχάς την άδεια από την Σκοπευτική Ομοσπονδία .

«Δεν έχουμε καμία όχληση για το οικόπεδο που μας παραχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο, με έγκριση της Αποκεντρωμένης διοίκησης και απόφαση της κοινότητας Αγίων Πάντων» ανέφερε ο κ. Φιορεντίνος δηλώνοντας άγνοια για το σχεδιασμό του Δήμου. 

 

 

www.ermisnews.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο