Παρουσίαση του Αθλητικού Σκοπευτικού Ομίλου Λασιθίου (Α.Σ.Ο.Λ.)

Ο Αθλητικός Σκοπευτικός Όμιλος Λασιθίου (Α.Σ.Ο.Λ) με έτος ίδρυσης το 2008 και άμεση αθλητική αναγνώριση από την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδας και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αποφάσισε αμέσως το 2009 να εγγράψει αθλητές, αθλήτριες, εφήβους και νεανιίδες σκοπευτές και σκοπεύτριες στο αθλητικό δυναμικό του από τον Άγιο Νικόλαο και την ευρύτερη περιοχή και να τους προετοιμάσει για μία σωστή αθλητική πορεία, καταφέρνοντας το αυτό σε Πανελλήνιο επίπεδο αγώνων.

Το αθλητικό δυναμικό μας στον Άγιο Νικόλαο είναι έως και σήμερα είναι 113 αθλητές, αθλήτριες, έφηβοι και νεανίδες σε σύνολο 445 αθλητών κλπ που είναι όλο το αθλητικό δυναμικό του Α.Σ.Ο.Λ.

Από τους παραπάνω 113 αθλητές και αθλήτριες του Αγίου Νικολάου ήδη 83 αθλητές, αθλήτριες ως ετησίως ενεργό αθλητικό δυναμικό έχουν αποκτήσει και κατέχουν νόμιμα με άδεια της αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής δικό τους σκοπευτικό οπλισμό και φυσίγγια για την άριστη αθλητική τους πορεία.

Στον Άγιο Νικόλαο από τον Α.Σ.Ο.Λ  δημιουργήθηκαν σκοπευτικές ομάδες ανδρών, γυναικών, εφήβων και νεανίδων στα αθλήματα της σκοποβολής και ειδικότερα:

– Σταθερού στόχου 10, 25, 50 μέτρων ( όλο το αθλητικό δυναμικό)

– Σταθερού στόχου αεροβόλου 10 μέτρων (28 αθλητές/τριες)

– Πρακτικής σκοποβολής – I.P.S.C (33 αθλητές/τριες)

– Κυνηγετικής σκοποβολής – Πήλινου στόχου ( 38 αθλητές/τριες)

– Τυφέκιο Benchrest (22 αθλητές/τριες)

– Τυφέκιο 50 μέτρων (24 αθλητές/τριες)

– Τυφέκιο 300 μέτρων (18 αθλητές/τριες)

– Πρακτική σκοποβολή με Τυφέκιο RIFLE (11 αθλητές/τριες)

Στον Άγιο Νικόλαο δημιουργήθηκε ομάδα αθλητών 3 ατόμων με ιδιαίτερες ανάγκες (ΑΜΕΑ) και αφιλοκερδώς μόνιμα από την έγγραφή τους στον Α.Σ.Ο.Λ του δινόταν χορηγία κατά όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης τους, ακόμα και στα φυσίγγια που χρειαζόταν για την εκπαίδευση τους.

Από τον Άγιο Νικόλαο, σε Πανελληνίους αγώνες Σταθερού στόχου αθλήτρια μας κατέκτησε την 2η θέση, αθλητές, αθλήτριες, έφηβοι και νεανίδες (από 8-20 ετών), συμμετέχουν ετησίως σε παραπάνω από 700 προπονήσεις και περίπου σε 420 αγώνες Γ’ κατηγορίας.

Ο Αθλητικός Σκοπευτικός Όμιλος Λασιθίου (Α.Σ.Ο.Λ.) έχει στην κατοχή του παραπάνω από 45 όπλα (πιστόλια, τυφέκια, αεροβόλα κλπ) μαζί με τα σχετικά φυσίγγια και αναλώσιμα τα οποία κατέχει νόμιμα με άδεια Αστυνομικής Αρχής και συνεχίζει  εξοπλίζει το αθλητικό δυναμικό του αφιλοκερδώς (μόνο με την χρηματική καταβολή της εγγραφής ή ανανέωση αυτής) με ότι είναι απαραίτητο σε για την άριστη αθλητική πορεία του, εκτός των φυσιγγίων που είναι απαραίτητα για την εκπαίδευση τους.

Ακόμα περισσότεροι αθλητές, αθλήτριες, έφηβοι και νεανίδες είναι στο αθλητικό δυναμικό μας από την Νεάπολη και την ευρύτερη περιοχή της με ισάριθμες συμμετοχές σε προπονήσεις και σε συμμετοχές σε Πανελληνίου επίπεδου αγώνες, τα οποία δεν θα αναφέρουμε αναλυτικά προκειμένου μην γίνουμε κουραστικοί προς εσάς.

Ο Α.Σ.Ο.Λ έχει μισθώσει 11,4 στρέμματα για την κατασκευή αθλητικού σκοπευτηρίου στην Νεάπολη όπου και είναι έτοιμες όλες οι σχετικές άδειες και εγκρίσεις αρμοδίων Αρχών και Υπηρεσιών και προσανατολίζεται και έχει καταθέσει σχετικά έγγραφα μίσθωσης για κατασκευή ενός ακόμη αθλητικού σκοπευτηρίου στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου και έχει καταθέσει αίτημα παραχώρησης κλειστής αίθουσας για την κατασκευή από εμάς προπονητηρίου σκοποβολής με αεροβόλα όπλα και τυφέκια, έχοντας κατασκευάσει και συντηρεί ήδη αθλητικό σκοπευτήριο στην Κάρπαθο Δωδεκανήσου, απλά με την συνεχιζόμενη 10ετή μνημονιακή πορεία της χώρας μας αλλά και με τις άσχημες για όλους μας καταστάσεις που μας έφερε ο COVID-19 προσέχουμε να μην έχουμε έξοδα παραπάνω των εσόδων μας, κάτι που έχουμε καταφέρει σε ποσοστό 100 % αφού ο Α.Σ.Ο.Λ δεν έχει χρεωστικά υπόλοιπα για ότι έχει καταφέρει ως σήμερα και δεν οφείλει κανένα χρηματικό ποσό σε κανένα συνεργάτη του ή εταιρία.

Ο Α.Σ.Ο.Λ είναι εγγεγραμμένο αθλητικό σωματείο στο Ηλεκτρονικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με 2 εγκεκριμένους Προπονητές και 22 Εκπαιδευτές στο άθλημα της σκοποβολής.

Ο Α.Σ.Ο.Λ στον Άγιο Νικόλαο αλλά και σε όποια περιοχή δραστηριοποιείται προσφέρει την εγγραφή ή την ανανέωση παίδων, εφήβων και νεανίδων ( 8 έως 20 ετών) με το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ ως ελάχιστη χορηγία μας στην νεολαία μας προκειμένου να βρουν το έναυσμα να ασχοληθούν με το υπέροχο άθλημα της σκοποβολής, διατηρώντας παράλληλα το χρηματικό ποσό της εγγραφής ή ανανέωση αυτής σε εμάς σε αθλητές και αθλήτριες άνω των 20 ετών στην χαμηλότερη τιμή Πανελλαδικά, δίνοντας ταυτόχρονα  την ευκαιρία σε σύνολο κοινωνικών ομάδων ως χορηγία εγγραφής ακόμα χαμηλότερη χρηματική καταβολή και μοναδικές χορηγίες σε κατανάλωση σκοπευτικών φυσιγγίων κλπ.

Ο Α.Σ.Ο.Λ χρησιμοποιεί το σκοπευτήριο στο πεδίο βολής της Σ.Ε.Α.Π στις Γούβες, έως ότου κατασκευαστούν τα αθλητικά σκοπευτήρια του στην περιοχή μας, αλλά και γιατί είναι το μόνο κατάλληλο σκοπευτήριο ( το άλλο είναι στα Χανιά) για Κυνηγετική σκοποβολή, σκοποβολή με Τυφέκιο 300 μέτρων, σκοποβολή με Τυφέκιο 50 μέτρων και σκοποβολή με Τυφέκιο Benchrest.

Χρησιμοποιεί σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Αθλητικό Σύλλογο τα σκοπευτήρια του στην Αλικαρνασσό και στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου όπου γίνονται εξειδικευμένες προπονήσεις και αγώνες Α’ κατηγορίας στην σκοποβολή με αεροβόλα όπλα και τυφέκια.

Ο Αθλητικός Σκοπευτικός Όμιλος Λασιθίου (Α.Σ.Ο.Λ) έχει καταφέρει Πανελλαδικά να κερδίσει την εμπιστοσύνη αθλητών, αθλητριών, εφήβων και νεανίδων που έχουν διαπιστώσει την φερεγγυότητα μας αλλά και την συμβολή μας στην άριστη αθλητική τους πορεία και εξέλιξη, αφού έχουμε στο αθλητικό δυναμικό μας σκοπευτές και σκοπεύτριες από όλη την Ελλάδα.

Επειδή κανένας δεν κατέχει την αθλητική ιδιότητα του αθλητή σκοπευτή αν δεν εγγραφεί στην Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδας, μέσω νομίμου υφιστάμενου αθλητικού σωματείου, ακόμα και αν είναι επαγγελματίας οπλοφόρος και ανήκει σε ένοπλο Σώμα, θα πρέπει να ασχοληθείτε με την εγγραφή σας σε όποιο αθλητικό σωματείο σκοποβολής επιθυμείτε και να αρχίσετε την εκπαίδευση σας αλλά και την συμμετοχή σας σε σκοπευτικούς αγώνες σε Πανελλήνιο επίπεδο αλλά και για να αποκτήσετε τον δικό σας σκοπευτικό οπλισμό και φυσίγγια τα οποία θα κατέχετε νόμιμα στην οικία σας, αποκτώντας την παιδεία που απαιτείται η οποία είναι αντίθετη με την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία που είναι αντίθετη με την ιδεολογία της αθλητικής σκοποβολής και δυστυχώς είναι ακόμα σε υψηλό βαθμό στο νησί μας.

Το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας Σκοπευτή (Δ.Α.Ι) σας είναι απόλυτα αναγκαίο γιατί πιστοποιεί επίσημα την ιδιότητα σας ως σκοπευτή και σκοπεύτρια, σας επιτρέπει την είσοδο σε όλα τα αθλητικά σκοπευτήρια σε όλη την Ελληνική επικράτεια αλλά σας επιτρέπει εφόσον το κατέχετε από 6 – 12 μήνες, να αποκτήσετε το δικό σας σκοπευτικό όπλο και φυσίγγια νόμιμα στην οικία σας με σχετική άδεια αρμόδιας Αστυνομικής Αρχής, γεγονός που κατά την γνώμη μας έχει επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην παράνομη οπλοκατοχή σε όλη την Ελλάδα.

Να γνωρίζετε ότι κάθε έφηβος ή νεανίδα που συμμετέχει στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή του στην 3βάθμια εκπαίδευση μπορεί, αν ασχοληθεί με την σκοποβολή και κατά την συμμετοχή του σε πανελλήνιο άθλημα της σκοποβολής που είναι αναγνωρισμένο ως Ολυμπιακό άθλημα, αν καταφέρει να είναι από 1-6 θέση, λαμβάνει ως Bonus ποσοστό μορίων επί % ανάλογο με τα μόρια που έχει επιτύχει από την γραπτή του εξέταση.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε με τις ώρες για το άθλημα της σκοποβολής το οποίο δεν έχει όρια και είναι απόλυτα, γοητευτικό αφού εξισορροπεί την προσωπικότητα και την δύναμη που ο κάθε ένας και κάθε μία κρύβουμε μέσα μας και δεν το γνωρίζουμε.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση – πληροφορία επικοινωνήστε με κ. Μυγιάκη Νεκτάριο, Πρόεδρο Δ.Σ, στο τηλ. 6970-884588, στο Fax: 28410 31114 και στο e-mail: migaris.cr@gmail.com

 

www.anatolh.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top