Η οργανωτική επιτροπή επανέρχεται φέτος με μια νέα προσπάθεια για διοργάνωση του «ΠΡΕΣΠΑΘΛΟΝ 2021» με την υποστήριξη του Δήμου Πρεσπών, της Π.Ε Φλώρινας, του ΣΟΧ Φλώρινας και τον ΣΕΟ Φλώρινας.

Στον νέο σχεδιασμό, πέρα από τον μεγάλο αγώνα Ορεινού Τριάθλου Ολυμπιακής απόστασης, που διοργάνωσε το 2019, περιλαμβάνεται ένας επιπλέον αγώνας τριάθλου sprint, με στόχο την διεξαγωγή των αγώνων με τα καθιερωμένα πρότυπα. Επιπλέον, εισάγουμε την κατηγορία συμμετοχής με e-bike(μηχανικώς υποβοηθούμενα ποδήλατα) μια που αποτελούν την νέα τάση στην ορεινή ποδηλασία.
Το Sprint Tρίαθλο απευθύνεται σε περισσότερους αθλητές διότι έχει πολύ λιγότερες δυσκολίες από το ορεινό τρίαθλο ολυμπιακής απόστασης αφού οι αποστάσεις που πρέπει να διανύσει ο αθλητής είναι μικρότερες και το έδαφος στο οποίο διεξάγεται είναι απολύτως ομαλό με ελάχιστες υψομετρικές διαφορές.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στην περιοχή της Πλάζ Λαιμού.

Πρόκειται για 750 μ. κολύμπι, 15 Km ποδήλατο και 5 Km τρέξιμο σε χωματόδρομους.

Οι αντίστοιχες αποστάσεις στο Ορεινό Τρίαθλο Ολυμπιακής απόστασης, που θα τερματίσει στην Βίγλα Πισοδερίου, είναι 1.500 μ. κολύμπι, 33 Km ποδήλατο βουνού και 10 Km ορεινό τρέξιμο.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2021 υπό την αιγίδα και σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (στην οποία υπάγεται και το Τρίαθλο) για προστασία από τον COVID-19.

 

 

 

Πηγή: neaflorina.gr