Στις 12-13 Μαΐου το Ράλλυ Φθιώτιδος 2018

Μετρώντας πάνω από τέσσερις δεκαετίες ζωής, το Ράλλυ Φθιώτιδος επιφυλάσσει φέτος δύο ημέρες απαράμιλλου θεάματος, σε κλασσικές Ειδικές Διαδρομές, και σε δύο διαφορετικές επιφάνειες: άσφαλτο το Σάββατο 12 Μαΐου και χώμα την Κυριακή 13 Μαΐου, καθώς κάθε ημέρα προσμετρά ξεχωριστά στα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ράλλυ Ασφάλτου και Χώματος.

Το Ράλλυ Φθιώτιδος, της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.), αποτελεί το 2ο γύρο και των δύο ξεχωριστών θεσμών που, ως γνωστόν, έχουν φέτος προκηρυχτεί από την Επιτροπή Αγώνων της ΟΜΑΕ: του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου και αντιστοίχως του 54ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος.

Η διεξαγωγή δύο αγώνων το ίδιο Σαββατοκύριακο δίνει τη δυνατότητα στους αγωνιζόμενους με μικρό επιπλέον κόστος, καθώς και στους θεατές, να απολαύσουν δύο αμιγώς αγωνιστικές ημέρες σε δύο διαφορετικές επιφάνειες.

Καθένας από τους δύο ημερήσιους αγώνες περιλαμβάνει τέσσερις Ειδικές Διαδρομές -δύο επαναλαμβανόμενες- με ένα μεσημβρινό Service στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Το ασφάλτινο Ράλλυ Φθιώτιδος περιλαμβάνει δύο δοξασμένες Ειδικές Διαδρομές, που συνθέτουν 64,44 αγωνιστικά χιλιόμετρα από τα συνολικά 231,04 χλμ. του αγώνα: τη γρήγορη και τεχνική Καλοσκοπή, και αφ’ ετέρου την κλασική κατηφορική Παύλιανη.

Όμως η δεύτερη, μετά από την καθοριστικής σημασίας «επέμβαση» της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος, αλλάζει κατεύθυνση, στο 14ο περίπου χλμ., ως προς τον τερματισμό της και διασχίζοντας το χωριό Σκαμνός προσθέτει στο μήκος της 5,5 εντελώς νέα πανέμορφα και εξαιρετικής οδηγικής απόλαυσης χιλιόμετρα.

Έτσι, μετονομάζεται πλέον σε «Παύλιανη-Σκάμνος».

 

 

 

www.automoto.com.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top