Σύλληψη για νυχτερινή θήρα και πριν την έναρξη

Στα τέλη του μηνός Ιουλίου, κλιμάκιο Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων που ασκούσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα στην Κεφαλλονιά, δέχθηκαν καταγγελίες ότι στην ευρύτερη περιοχή της Δ/Ε Ελείου Πρόνων του Δήμου Αργοστολίου κάποιοι επιδίδονταν σε παράνομη θήρα λαγού την νύχτα.
Προκειμένου λοιπόν να ελέγξουν την καταγγελία αυτή, μετέβησαν στην συγκεκριμένη περιοχή τις μεταμεσονύκτιες ώρες, όπου πράγματι είδαν ένα τρακτέρ σταματημένο σε δασική περιοχή και κοντά σε αυτό ένα άτομο το οποίο σε σχετική τους ερώτηση αρνήθηκε ότι έχει σχέση με παράνομη θήρα.
Οι Θηροφύλακες όμως δεν πείστηκαν από τα λεγόμενά του και σε έρευνα που έκαναν στον χώρο βρήκαν ένα κουτί φυσίγγια και μια παραποιημένη κυνηγετική καραμπίνα η οποία είχε χρησιμοποιηθεί πρόσφατα και ήταν ιδιοκτησίας του ατόμου αυτού. Θήραμα, παρά την έρευνα, δεν βρέθηκε.
Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες (διαδικασία αυτοφώρου, κατάσχεση των μέσων παρανόμων θήρας κ.τ.λ.) και υπεβλήθη σχετική μήνυση εναντίον του στην Διεύθυνση Δασών Κεφαλληνίας, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top