Την νέα γενιά ποδηλατών Mountain Bike θέλει να αναδείξει η Olympiada Cycling

Οι μικροί αθλητές της οποίας ξεκίνησαν τις προπονήσεις τους στην νεοδιαμορφωμένη πίστα Mountain Bike, στο χώρο του Πανθρακικού Σταδίου.

Τα μέλη του συλλόγου είχαν διαμορφώσει και παλιότερα πίστα στο χώρο, όμως λόγω των περιορισμών της πανδημίας, και της ουσιαστικής παύσης των μαθημάτων, αυτή περιέπεσε σε αχρηστία. Έτσι με την έλευση του φθινοπώρου, και την εκκίνηση των μαθημάτων, ήταν ευκαιρία για να διαμορφωθεί ξανά, και για τους μικρούς ποδηλάτες να ξεκινήσουν τις διαδρομές. Άλλωστε πίστες σαν και αυτή, πέρα από τον αρχικό σχεδιασμό, ολοκληρώνονται με το «πάτημα» τους από τους ποδηλάτες, ενώ σταδιακά επεκτείνονται για να αποκτήσουν και άλλα εμπόδια και χαρακτηριστικά, ώστε στο τέλος να δίνει τη δυνατότητα σε όποιους ποδηλάτες το επιθυμούν, να κάνουν ασκήσεις Mountain Bike Trials, στην προετοιμασία τους για τους κανονικούς αγώνες.

Φιλοδοξία των στελεχών της Olympiada Cycling είναι να δημιουργήσουν μια ομάδα ποδηλατών, που θα συμμετάσχει σε αγώνες σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας εμπειρίες σε αυτούς, αλλά και μεταφέροντας το όνομα της πόλης σε όλη τη χώρα. Ο ΠτΘ βρέθηκε σε μια από τις προπονήσεις του Συλλόγου στη νέα πίστα, και μίλησε με τους τρεις προπονητές, Χαρούν Μολλά, Παΐσιο Σιώνη και Γιώργο Νικολαΐδη, που έχουν αναλάβει την εκγύμναση, την δεξιότητα, τη φυσική κατάσταση, την ενδυνάμωση, την χαρτογράφηση των διαδρομών, την εκμάθηση των αλμάτων και της ισορροπίας σε όλα τα παιδιά, αγωνιστικά και μη, που αγαπούν το ποδήλατο. Αυτή τη στιγμή έχουν 15 παιδιά, διαφόρων ηλικιών και επιπέδων, και ελπίζουν πως θα έρθουν και άλλα.

Μαθαίνοντας την τεχνική Ο Παΐσιος Σιώνης, που έχει κάνει σημαντικές εμφανίσεις σε αγώνες με τον σύλλογο Αερωπός Έδεσσας, και είναι φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, τόνισε πως κατά τις προπονήσεις μαθαίνουν στα παιδιά τεχνική και πως να γίνεται σωστά το ποδήλατο, τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ώστε να κινούνται με ασφάλεια στην πόλη αλλά και ανεξάρτητα με το ποδήλατο. Η πίστα, σημείωσε, είναι διαμορφωμένη με τα εμπόδια τα οποία συναντούν στους αγώνες τους, ώστε να μπορούν να ανταπεξέρθουν τα παιδιά αν συναντήσουν κάτι αντίστοιχο στην ορεινή ποδηλασία. Γι’ αυτό και έχει άλματα και ό,τι άλλο μπορεί να συναντήσουν στο βουνό, ενώ η πίστα θα συνεχίσει να εξελίσσεται, με παλέτες, και άλλα στοιχεία, ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν οι αθλητές. Στόχος η δημιουργία ομάδας για τους αγώνες Από την πλευρά του ο Χαρούν Μολλά, που για πολλά χρόνια ασχολείται με το Mountain Bike και έχει φέρει πολλές διακρίσεις στην Κομοτηνή, τόνισε πως αυτός είναι ο τρίτος χρόνος που δραστηριοποιείται η ακαδημία, και ενώ πέρυσι είχαν ξεκινήσει πολύ καλά, η πανδημία τους έκοψε τη φόρα. 

Ευτυχώς φέτος, μαζί με τους άλλους δύο προπονητές, άνοιξαν πάλι τις πόρτες τους, και περιμένουν τα παιδιά της πόλης, για να έχουν επαφή με το ποδήλατο. «Το ποδήλατο είναι ένα διαφορετικό άθλημα, το οποίο είναι και πολύ καλό για την υγεία» ανέφερε, μιας και δεν ασκεί την ίδια πίεση στις αρθρώσεις, και δεν έχει επαφή και τραυματισμούς όπως τα άλλα αθλήματα. Την ίδια ώρα η μεν Κομοτηνή είναι πόλη προσβάσιμη για το ποδήλατο, ενώ η οροσειρά της Ροδόπης βοηθά πολύ για τις προπονήσεις στους πιο προχωρημένους. «Είμαστε εδώ για να μάθουν τα παιδιά πώς ανεβαίνουμε, πώς κατεβαίνουμε τεχνικά σημεία και εμπόδια που μπορούν να τους βοηθήσουν να ανταπεξέρθουν στο βουνό» σημείωσε.

Μαζί με την προπόνηση όμως βοηθούν τα παιδιά να γίνονται πιο κοινωνικά μεταξύ τους. Αυτή τη στιγμή, εκμυστηρεύθηκε, είναι πολύ ικανοποιημένοι από το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, και ελπίζει πως θα μπορέσουν να έχουν και άλλα. Στις μεγάλες πόλεις σημείωσε, υπάρχουν πολλά παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδήλατο αλλά δεν μπορούν, και θεωρεί πως είναι ευκαιρία για τα παιδιά της Κομοτηνής, μιας και έχουν την ομάδα αυτή που είναι μέσα στο χώρο της ποδηλασίας. «Σαν Ολυμπιάδα ο στόχος μας είναι η γνωριμία με τον Αθλητισμό και τις βασικές αρχές τους, και στη συνέχεια να αναγνωριστούμε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ως ομάδα αποτελούμενη κυρίως από Κομοτηναίους αθλητές, ώστε να παίρνουμε μέρος σαν ομάδα στους αγώνες ποδηλασίας» ανέφερε. Βελτίωση της απόδοσης των προπονητών Με τον τομέα της φυσικής κατάστασης, η σημασία του οποίου τα τελευταία χρόνια γίνεται πιο κατανοητή για διάφορα αθλήματα, ασχολείται στο Σύλλογο ο κ. Γιώργος Νικολαΐδης, απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ με μεταπτυχιακό στην μεγιστοποίηση της φυσικής απόδοσης. 

Ο τομέας αυτός, σημείωσε, αγγίζει όλα τα αθλήματα, και είναι πολύ βασικός κυρίως για την αποφυγή των τραυματισμών, δυναμώνοντας το μυϊκό σύστημα για να αντέχει την επιβάρυνση των προπονήσεων. Στο κομμάτι της ποδηλασίας, σκοπό  έχουν να δυναμώσει το σώμα των παιδιών, με έμφαση στην αντοχή, για να μπορούν  να έχουν αντοχές όταν βγαίνουν στις πίστες αλλά και στο βουνό, κάτι πολύ βασικό κατά την διάρκεια των αγώνων, που μπορεί να είναι αρκετά επίπονοι.

Πηγή : www.paratiritis-news.gr

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top