Το indoor walking ιδανικό για… τον καύσωνα

Το να παραμένεις υγιής και σε φόρμα είναι φυσικά τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για το σώμα μας. Το πρόβλημα όμως για πολλούς από εμάς είναι ότι είτε δεν έχουμε το χρόνο, τον χώρο είτε απλά δεν είμαστε φυσικά σε θέση να βγούμε από το σπίτι για να κάνουμε μια καλή προπόνηση. Ειδικά όταν το 40άρι δεν είναι ο δείκτης Spf αλλά η θερμοκρασία έξω από το σπίτι.

Αυτό δεν θα πρέπει να σε εμποδίσει τουλάχιστον να κάνεις κάποια βασική άσκηση μέσω του περπατήματος. Όχι μόνο εμφανίζονται όλο και περισσότερες επιστημονικές μελέτες που δείχνουν τα τεράστια οφέλη του περπατήματος, αλλά είναι εύκολο να το κάνεις και μπορείτε να το κάνεις οπουδήποτε!

Το να είσαι στην υπέροχη ύπαιθρο είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για άσκηση και το ξέρεις και το προτιμάς! Αλλά μερικές φορές υπάρχουν πράγματα που μας κρατούν δεσμευμένους στο σπίτι και δεν υπάρχει κανένας λόγος να σταματήσουμε τις καθημερινές μας βόλτες ή να ανεβάσουμε τον αριθμό των βημάτων μας.

Ήξερες ότι ο μέσος άνθρωπος κάθεται περίπου 15 ΩΡΕΣ ανά ημέρα; Αυτό σημαίνει πολύ καθιστική ζωή και είναι εντελώς ανθυγιεινό!

Το περπάτημα μέσα στο σπίτι σου (με σκοπό την άσκηση) θα γίνει η νέα ωφέλιμη συνήθειά σου. Ακόμα να σηκωθείς; Φρόντισε να περπατάς την ώρα που μιλάς στο τηλέφωνο, όταν παίζεις ένα παιχνίδι στο τάμπλετ ή όταν σκρολάρεις στα feeds των social media.

Μπορείς να φτιάξεις ένα εσωτερικό μονοπάτι πεζοπορίας ακριβώς μέσα στο σπίτι σου. Γύρω από τον καναπέ, στο μπαλκόνι και αν θες ακόμα και στις σκάλες της πολυκατοικίας. Κάνε το διασκεδαστικό και κάψε μερικές θερμίδες!

Αγαπάμε οτιδήποτε οδηγεί σε καύση θερμίδων και περπάτημα στο σπίτι σίγουρα κάνει ακριβώς αυτό. Όρισε ως στόχο σας να σηκώνεσαι και να περπατάς 10 λεπτά μέσα σε κάθε ώρα. Εάν μπορείς να κάνεις περισσότερα από αυτό και πιο συχνά, τότε ακόμα καλύτερα!

Ανάλογα με το βάρος μας, καίμε περίπου 50 θερμίδες για κάθε 10 λεπτά γρήγορου περπατήματος που κάνουμε.

Εάν χρειάζεσαι κίνητρο για να περπατήσεις περισσότερο, σου προτείνουμε να αγοράσεις ένα smart watch για να παρακολουθείς την πρόοδό σου ή να κατεβάσεις μια εφαρμογή στο κινητό σου. 

 

Let’s start walking!

 

www.allyou.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο