Το Kitesurf είναι η νέα μόδα των Λαρισσαίων

Eίναι η νέα “τρέλα” και όσο περνάνε τα χρόνια απλώνεται σε ολόκληρη την παραλία της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Από τα Μεσάγγαλα του Δήμου Τεμπών στο Στόμιο του Δήμου Αγιάς. Στον Αγιόκαμπο και τη Σωτηρίτσα φυσικά υπάρχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον. Όταν σηκώνεται ο κατάλληλος άνεμος τότε οι παραπάνω παραλίες γεμίζουν από μεγάλα πανιά και άτομα που αιωρούνται πάνω από τη θάλασσα και κάνουν φιγούρες εντυπωσιάζοντας με τις ικανότητές τους.

Το εν λόγω άθλημα έχει μεγάλη ιστορία. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τους ανθρώπους του αθλήματος δύο Γάλλοι, τα αδέλφια Dominique και Bruno Legaignoux, το 1984, σκεφτήκαν να χρησιμοποιήσουν έναν αετό ως προωθητήρα.

Το πρώτο kite χρησιμοποιήθηκε φορώντας τα πέδιλα του σκι στα πόδια. Το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είχε καταχωρηθεί το 1985 , το έτος κατά το οποίο παρουσιάζεται η εφεύρεση στη ∆ιεθνή Εβδομάδα Ταχύτητας της Βρέστης. ∆υστυχώς, οι αδελφοί Legaignoux δεν ήταν ακόμα τυχεροί. ∆εν υπήρχε καμία εταιρεία windsurfing να ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του νέου αθλήματος. Στα επόμενα δύο χρόνια, είχε φτάσει η ώρα να βελτιώσουν τα φτερά τους. Το 1987, ο Bruno κάνει μια πολύ επιτυχημένη επίδειξη κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Funboard με τη μεγαλύτερη πτέρυγα που κατασκευάστηκε ποτέ μέχρι τότε: 17m2. Μεταξύ 1988 και 1989, η φτερούγα έγινε πιο σταθερή και με μικρότερο βάρος. Μια μεγάλη βελτίωση είχε επιτευχθεί.

Οι πρώτοι αετοί δοκιμάζονται σε καταμαράν, μικρά αλιευτικά σκάφη, θαλάσσιο σκι, σανίδες windsurf, skateboards, πατίνια, φουσκωτά σκάφη, καγιάκ, buggies και σε πολλές άλλες εφαρμογές.

Σταδιακά το Kiteboard αρχίζει να θεωρείται ως σοβαρή ανάπτυξη νέου δημοφιλούς θαλάσσιου σπορ. Η ασφάλεια είναι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες για τους κατασκευαστές σύγχρονων αετοσανίδων υψηλού προφίλ.

Τα τελευταία χρόνια στα παράλια της Λάρισας έρχονται και kite surfers από άλλα μέρη της Ελλάδας. Πρόσφατα μάλιστα στον Αγιόκαμπο διοργανώθηκε και σχετικό Event ενώ κάτι τέτοιο είναι συνηθισμένο στο Στόμιο.

 

 

www.larissanet.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top