To πετυχημένο ποδηλατικό «πείραμα» της Ρόδου

Το ότι η Ρόδος αποτελεί ένα …φαινόμενο στην ποδηλασία το ξέρουν πολύ καλά όλοι όσοι ασχολούνται σοβαρά με το άθλημα εντός κι εκτός της χώρας.

Κανείς όμως δεν μπορούσε να πιστέψει πως μέσα στην πανδημία θα πήγαιναν όλα τόσο καλά στις διεθνείς διοργανώσεις και συγκεκριμένα στο “Grand Prix” και το “International Tour of Rhodes”. Σίγουρα ήταν αγώνες διαφορετικοί σε σχέση με τις προηγούμενες τέσσερις χρονιές και αποτέλεσαν ένα επιτυχημένο εγχείρημα, ή καλύτερα το ξεχωριστό αθλητικό «πείραμα» μέσα στην πανδημία.

Δεν είναι σίγουρα μικρή υπόθεση αθλητές από είκοσι πέντε ομάδες να ξεκινούν από τις χώρες τους και να έρχονται στη Ρόδο να μείνουν τόσες μέρες, να περιπλανηθούν και ν’ αγωνιστούν στο οδικό δίκτυό της και να έχουν τον… βραχνά των συνεχών ελέγχων με τεστ. Το πόσο καλά οργανωμένοι ήταν οι αγώνες διαπίστωσε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, που βρέθηκε στη Ρόδο και θέλησε να παρακολουθήσει μέρος του “Grand Prix” την Κυριακή 4 Απριλίου, από την εκκίνηση στο Grand Hotel έως και την Αρχαία Κάμειρο. Η πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά όλων όσοι κινούνταν με αυτοκίνητα ή μηχανάκια και οι άδειοι δρόμοι μέσα στα χωριά απ’ όπου πέρασαν οι ποδηλάτες τον εντυπωσίασαν κι απέδειξαν πως ο κόσμος της Ρόδου ξέρει να εκτιμά την ποδηλασία.

Σημαντική ήταν η προσπάθεια που κατέβαλαν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων για να μην υπάρξει το παραμικρό… παρατράγουδο όταν θα περνούσαν οι ποδηλάτες από κει, όπως και οι υπεύθυνοι των διοργανωτών μαζί με την Τροχαία, τους εθελοντές του αγώνα και τους μοτοσικλετιστές ασφαλείας. Εκτός από την εκκίνηση που δινόταν από το προαύλιο του ξενοδοχείου όπου φιλοξενούνταν όλες οι αποστολές, ο τερματισμός του “Grand Prix” έγινε στην περιφερειακή οδό στην πόλη της Ρόδου και συγκεκριμένα στην περιοχή «Ζέφυρος», ενώ στο “International Tour of  Rhodes” οι ποδηλάτες τερμάτισαν την περασμένη Παρασκευή στον Καλαμώνα, το Σάββατο στην είσοδο του χωριού των Μαριτσών και την Κυριακή στην είσοδο των Αφάντου.

Όλο αυτό έγινε στο πλαίσιο της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων που υπέγραψαν οι διοργανωτές για ν’ αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Οι απονομές μάλιστα έγιναν σε ειδικό χώρο μέσα στο ξενοδοχείο κι όχι σε κάποια δημόσια οδό όπως παλαιότερα. Μέσα σ’ όλ’ αυτά πρέπει να τονιστεί ότι στους αγώνες βρέθηκε και ο Γιώργος Αμυράς, υφυπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας  και λάτρης της ποδηλασίας, ο πρόεδρος της ΕΟΠ, Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Γιώργος Γεωργίου.

Ο Γιάννης Παπασταματάκης, η «ψυχή» των αγώνων ως πρόεδρος του Ροδήλιου και της ΤΕ Δωδεκανήσου, όπως κι Έφορος Εθνικών ομάδων στην ΕΟΠ, είναι απολύτως ικανοποιημένος από τη γενικότερη διοργάνωση και το γεγονός ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης τη θεωρεί παράδειγμα προς μίμηση ακόμα και γι’ άλλες σημαντικότερες.

Απίστευτη ήταν και η συμβολή του Γιώργου Λεβεντάκη, διευθυντή των αγώνων με την Sports Tour Hellas, όπως και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ως συνδιοργανωτών καθώς και των Mitsis Hotels που φιλοξένησαν τις αποστολές.

 

www.rodiaki.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top