Τρίκαλα είναι η πόλη που ξέρει από ευ ζην

Τα Τρίκαλα είναι η θεσσαλική πόλη που επισκέπτονται φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, σπουδαστές και επιχειρηματίες από όλη την Ευρώπη για να δουν πώς λειτουργούν στην πράξη οι νέες τεχνολογίες που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αστική κινητικότητα.

Θεωρείται από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στην Ελλάδα, αποτελεί έδρα αρκετών μεγάλων επιχειρήσεων (κυρίως σχετικών με τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα) και στους στόχους της είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον νεοφυών επιχειρήσεων καινοτομίας και νέων τεχνολογιών που θα ενσωματώσουν στο περιεχόμενό τους τον Ασκληπιό και το ευ ζην. Είναι επίσης μια πόλη καθαρή, τακτοποιημένη, ευρύχωρη, που μεταδίδει από την πρώτη στιγμή στον επισκέπτη ένα αίσθημα ηρεμίας και ασφάλειας. 

Μουσική παράδοση, καλλιτεχνικές ομάδες, τοπικά προϊόντα και γαστρονομία αποτελούν στοιχεία της ταυτότητας των Τρικάλων και μέρος ενός δυνατού συνδυασμού. Η περιοχή ήταν και παραμένει γεωργική και κτηνοτροφική. Πόσο όμως έχει αλλάξει η ποιότητα ζωής από την εποχή του Ασκληπιού, ο οποίος γεννήθηκε εδώ, μέχρι τις μέρες μας; Αναβαθμίζεται με έναν ουσιαστικό και πηγαίο τρόπο, θα μπορούσε να είναι η απάντηση. Γιατί ανάμεσα σε έξυπνους αισθητήρες, λεωφορεία χωρίς οδηγό, βιώσιμη ανάπτυξη και οικολογική γεωργία βρίσκεται πάντα ο άνθρωπος. Ο κόσμος εδώ είναι χαμογελαστός, ευγενικός, φιλόξενος, σε αρμονία με τον τόπο του. Οι άνθρωποι είναι το πιο ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ των Τρικάλων.
 
Η ζωή κυλά σαν το νερό

Περπατώντας στο κέντρο, όλα δείχνουν φιλικά στον κάτοικο και στον επισκέπτη.  Άνετοι πεζόδρομοι διευκολύνουν την κίνηση πεζών και ποδηλάτων, τα οποία αποτελούν μάλιστα βασικό μέσο μετακίνησης, μεγάλα πάρκα προσφέρονται για πολιτιστικές εκδηλώσεις και για άθληση. Ειδικές διαδρομές για περπάτημα, τρέξιμο και ποδήλατο συνδυάζονται με ανακαινισμένα ξενοδοχεία, σύγχρονες υπηρεσίες εστίασης και πλούσια γαστρονομία σε έναν τόπο που οι νέοι δεν εγκαταλείπουν. Αντίθετα, τον κρατούν φρέσκο και ζωντανό.

Τα Τρίκαλα έχουν επίσης πλούσια ιστορία. Η αρχαία Τρίκκη ήταν γενέτειρα του Ασκληπιού, γι’ αυτό και το Ασκληπιείο της –ιερός τόπος λατρείας και θεραπείας– ήταν ιδιαίτερα φημισμένο. Τμήμα του σώζεται σήμερα επί της κεντρικής λεωφόρου Στέφανου Σαράφη.

 

Περισσότερα στο www.kathimerini.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο