Αναβιώνει ο Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας δέκα χρόνια μετά

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε την αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, ύστερα από 10 χρόνια.

Η διοργάνωση θα είναι απολύτως αναβαθμισμένη στο καλαντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για το 2022, με τη συμμετοχή 170 αστέρων του αθλήματος από 20 επαγγελματικές και Εθνικές ομάδες.

«Η Ελλάδα, μετά από 10 και πλέον χρόνια, ετοιμάζεται να υποδεχτεί την αφρόκρεμα της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας, με μια μεγάλη γιορτή, στην αναβίωση του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, από τις 26 Απριλίου έως και την 1η Μαΐου 2022, ξεκινώντας από την Κρήτη, συνεχίζοντας στην ηπειρωτική Ελλάδα και καταλήγοντας στα Ιωάννινα. Αγώνες σε ξεχωριστές διαδρομές που αναδεικνύουν το φυσικό κάλλος, τη μοναδική ομορφιά και τη σπουδαία πολιτισμική κληρονομιά της χώρας μας», δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο υφυπουργός.

«Με το μήνυμα “Ποδήλατο: Άθληση, Ψυχαγωγία, Μετακίνηση” βάζουμε ξανά την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Αγωνιστικό Ποδηλατικό Χάρτη και καλούμε όλους τους Έλληνες να γίνουν κοινωνοί αυτής της θαυμάσιας αθλητικής δραστηριότητας, με σπουδαίες περιβαλλοντικές προεκτάσεις».

Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Ποδηλασίας «Cycling Greece»

Για την αναβίωση και διεξαγωγή του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας έχει ήδη συσταθεί η Cycling Greece, φορέας που απαρτίζεται από σημαντικές προσωπικότητες, της ποδηλασίας και όχι μόνο, ο οποίος θα αναλάβει το δύσκολο και απαιτητικό έργο της διοργάνωσης.

Συμμετέχουν συμβολικά τόσο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς όσο και ο βουλευτής Εύβοιας Σπύρος Πνευματικός, αμφότεροι γνωστοί ποδηλάτες και υποστηρικτές των πολλαπλών ωφελειών της χρήσης του ποδηλάτου στις ατομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Την προσπάθεια θα συντονίσει, ως πρόεδρος της Cycling Greece, ο Γιώργος Λεβεντάκης, πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, συνεπικουρούμενος από επιφανή μέλη της ποδηλατικής οικογένειας, φυσικά σε πλήρη συνεργασία με την ΕΟΠ και τον πρόεδρό της, Βασίλη Διαμαντόπουλο.

Έργο της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Ποδηλασίας «Cycling Greece» (ΦΕΚ Β’ 4969, 27/10/2021) είναι η αναβίωση, προετοιμασία, οργάνωση, διεξαγωγή και φιλοξενία του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας, για τα έτη 2022, 2023 και 2024, με σκοπό να καθιερωθεί η διεξαγωγή της διοργάνωσης σε μόνιμη ετήσια βάση.

Επιπλέον, η υλοποίηση λοιπών διεθνών διοργανώσεων ποδηλασίας και παράλληλων δράσεων για την προώθηση των μηνυμάτων της ασφαλούς οδικής – οδηγικής συμπεριφοράς και της ασφαλούς χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς.

Μάλιστα, αυτές οι δράσεις θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη της αδικοχαμένης πρωταθλήτριας στο Μαραθώνιο δρόμο, Δήμητρας Ιορδανίδου, η οποία παρασύρθηκε από φορτηγό χτες στη Θεσσαλονίκη, οδηγώντας το ποδήλατό της.

Στο ΔΣ της Cycling Greece συμμετέχουν ο πρόεδρος Γιώργος Λεβεντάκης και οι Ελευθερία Αξιώτη, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Αλέξανδρος – Μάριος Κανδύλης, Παναγιώτης Ξουρής, Στέλιος Σπανουδάκης και Δημήτρης Φραγκάκης, με εκτελεστικό διευθυντή τον Νίκο Κερερέ.

Το μήνυμα του προέδρου της UEC 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UEC) και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Ενρίκο Ντέλα Κάζα, ανέφερε στο μήνυμά του:  

«Με μεγάλη χαρά, ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ποδηλασίας, ενημερώθηκα για την επανέναρξη του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, μετά από 10 χρόνια διακοπής.

Η διοργάνωση ενός διεθνούς ποδηλατικού γύρου κατηγορίας 2.1 της UEC, θα δώσει μεγάλη ώθηση στην αναβάθμιση αθλητών ποδηλασίας κατηγορίας ελίτ σε υψηλότερο επίπεδο, καθώς θα φέρει πολλές επαγγελματικές ομάδες υψηλού επιπέδου στην χώρα σας, που θα κάνουν ποδήλατο για 5 ημέρες σε δρόμους και βουνά της Ελλάδας.

Επιπλέον, θα είναι μια τέλεια ευκαιρία να συνδυάσετε και να προβάλετε τις φυσικές ομορφιές, τα τουριστικά και πολιτιστικά στοιχεία της χώρας σας, με τη μακρόχρονη ιστορία της Ελλάδας από τους αρχαίους αιώνες μέχρι τα νεότερα χρόνια.

Επίσης, με χαρά πληροφορήθηκα ότι παράλληλα με τη διοργάνωση των διαδρομών του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, σχεδιάζετε να διοργανώσετε μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις για νέους ποδηλάτες, όπως Youth Cycling Days, πριν και μετά από κάθε διαδρομή.

Αυτή θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τον εντοπισμό της νέας ταλαντούχων γενιάς ποδηλατών, καθώς θα προσελκύσει αγόρια και κορίτσια από όλη τη χώρα να ανακαλύψουν την ποδηλασία.

Με όλες αυτές τις σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σας, απευθύνω τους πιο ειλικρινείς χαιρετισμούς μου και σας εύχομαι καλή επιτυχία στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2022».

Γιώργος Λεβεντάκης (πρόεδρος Cycling Greece): Μοναδικό αθλητικό-τουριστικό και πολιτισμικό γεγονός

«Ο “Ιnternational Tour of Hellas” αποτελεί μοναδικό αθλητικό-τουριστικό και πολιτισμικό γεγονός που επιχειρεί να τοποθετήσει τη χώρα μας στο παγκόσμιο ποδηλατικό γίγνεσθαι.

Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε την παρακαταθήκη του αγώνα και των παράλληλων εκδηλώσεων του προς την ελληνική νεολαία και τα παιδιά μας, που θα θελήσουν να ακολουθήσουν τα χνάρια των αγωνιζομένων στο μέλλον.

Να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για την ξεχωριστή τιμή να μου εμπιστευτεί αυτή τη θέση ευθύνης, μα πάνω από όλα, μιλώντας ως ποδηλάτης, για την τεράστια ευκαιρία που δίνει στην ελληνική ποδηλατική κοινότητα».

Βασίλης Διαμαντόπουλος (πρόεδρος ΕΟΠ): Πολλαπλά τα οφέλη για την ελληνική ποδηλασία

«Η σημερινή μέρα αποτελεί ορόσημο για την ποδηλασία της στη χώρα μας. Ο Γύρος Ελλάδας ξεπερνά τα αθλητικά πλαίσια, διότι μέσα από αυτόν, αναμένεται να προβληθεί τόσο ο πολιτισμός της χώρας, όσο και οι ομορφιές της. 

Κάτι εξίσου σημαντικό, είναι το γεγονός ότι οικονομικά δεν θα επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ τον προϋπολογισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Αντιθέτως, θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη για την ελληνική ποδηλασία, τα οποία θα συμβάλλουν στην προσπάθεια που πραγματοποιεί η διοίκηση για εξυγίανση και πρόοδο του αθλήματος».

Μαρκ Κάβεντις (Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής): Σας περιμένω όλους εκεί

«Έχοντας δει φέτος τις ομορφιές τις Ελλάδας και το πόσο συγκλονιστικό είναι να ποδηλατείς σε αυτή την χώρα, μαζί με τον προπονητή μου Βασίλη Αναστόπουλο που έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Αθλητισμού φέρνοντας την ιδέα της αναβίωσης του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Είμαι υπερήφανος που ανακοινώθηκε σήμερα η αναβίωση του Γύρου Ελλάδας από τις 26 Απριλίου έως την 1η Μαϊου, ξεκινώντας από την Κρήτη, μετά στην Αθήνα και στην Κεντρική Ελλάδα, περνώντας από όλα τα αρχαιολογικά μνημεία.

Μπορεί μια χώρα γεμάτη μύθους και θρύλους να δημιουργήσει τους δικούς της ποδηλατικούς θρυλικούς ήρωες; Σας περιμένω όλους εκεί».

 

 

www.naftemporiki.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top