Χωρίς αλλαγές ως τις 3 Μάϊου σε ψάρεμα, ψαροντούφεκο και σκάφος

Κυκλοφόρησε το νέο ΦΕΚ, που αφορά την Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και τις ημέρες του Πάσχα, χωρίς αλλαγές μέχρι την Δευτέρα 3 Μαΐου 2021, σε ότι αφορά το ψάρεμα, το ψαροτούφεκο και το σκάφος.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Μεγάλη Τετάρτη αναμένεται νέα ΚΥΑ με διευκρινήσεις σχετικά με τις επόμενες ημέρες.

ΦΕΚ: Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 26380. «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Μ. Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.»

Σας γνωρίζουμε ότι κατ’ εφαρμογή της Κ.Υ.Α., επιτρέπεται η κίνηση, αποκλειστικά πεζή ή με ποδήλατο, ατομικά ή έως τρία (3) άτομα ή οικογενειών (συζύγων/συμβιούντων και τέκνων), καθώς και η μετακίνηση προς τον σκοπό ερασιτεχνικής αλιείας με πλωτό μέσο μήκους έως οκτώ (8) μέτρων, υπό την προϋπόθεση τήρησης της ελάχιστης απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου, ενώ μόνο για τα Σαββατοκύριακα επιτρέπεται η μετακίνηση της περίπτωσης αυτής και με τη χρήση οχήματος.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με την ανωτέρω ΚΥΑ, η μεταφορά επιβατών δια θαλάσσης με πλοία και σκάφη, δεν επιτρέπεται για λόγους που σχετίζονται με τα αναφερόμενα στην προηγούμενη παράγραφο.

Ομοίως, επιτρέπεται η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας από την ξηρά, καθώς και η υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων (ωράριο κυκλοφορίας, χρήση ιατρικής μάσκας, βεβαίωση μετακίνησης κ.λπ.).

ΠΡΟΣΟΧΗ:

– Μη ξεχνάτε την αποστολή του μηνύματος, και τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις). Το προηγούμενο διάστημα έπεσαν πρόστιμα σε ψαράδες που δεν είχαν στείλει μήνυμα SMS.

– Η χρήση σκάφους επιτρέπεται μόνο για ψάρεμα, όχι μεταφορά ατόμων, όχι αλλαγή νομού ή μετακίνηση σε νησιά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top