Η Χίος στους πλέον δημοφιλείς ποδηλατικούς προορισμούς

Το σήμα της πόλης φιλική προς τα ποδήλατα απέκτησε ο Δήμος Χίου, ο 8ος κατά σειρά Δήμος της χώρας που λαμβάνει την διεθνή πιστοποίηση «Bike Friendly Destination». Διάκριση που αναδεικνύει αλλά και σηματοδοτεί τις τεράστιες τουριστικές προοπτικές του νησιού και της χώρας.

Η βράβευση έγινε από τη γενική διευθύντρια της εταιρείας NatTour, κα Βίκυ Καραντζαβέλου, η οποία αφού ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή για τις προσπάθειες που κάνει, έτσι ώστε η Χίος να είναι μια φιλική προς τα ποδήλατα πόλη, διαβεβαίωσε  ότι το βραβείο αυτό θα προσελκύσει επισκέπτες που θα μπορούν με το ποδήλατο να απολαύσουν τις ομορφιές της.

Το πλεονέκτημα του ιδαιίτερου ανάγλυφου

H Χίος είναι από τα λίγα νησιά που λόγω του μεγέθους της, των πλούσιων φυσικών και πολιτισμικών τοπίων της αλλά και της ποικιλίας των διαδρομών που προσφέρει, ενδείκνυται για τη χρήση του ποδηλάτου.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί αρκετά η ποδηλασία με αποτέλεσμα να αυξάνονται συνεχώς οι δράσεις που σχετίζονται με αυτή. Υπάρχουν μάλιστα και συγκροτημένοι σύλλογοι που προγραμματίζουν συχνά από απλές χαλαρές βόλτες σε διάφορες τοποθεσίες του νησιού, μέχρι οργανωμένες αθλητικές δράσεις αγώνες.

Οι κορυφαίες διοργανώσεις

Η ποδηλασία στη Χίο συναντάται σε τρεις βασικές μορφές:

  • στην ερασιτεχνική ποδηλασία (ποδηλατικό τουρισμό) που εκφράζεται μέσα από βόλτες στον αστικό ιστό και στα χωριά,
  • στην αγωνιστική ποδηλασία και στους αγώνες που την πλαισιώνουν και τέλος
  • στην ποδηλασία βουνού με περιπλανήσεις μέσα από δασικές και αγροτικές περιοχές, βουνά, χαράδρες και ποδηλατικά μονοπάτια.

Κάθε χρόνο διοργανώνονται πολλές αθλητικές δράσεις με αποκορύφωμα το Βrevet Χίου. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποδηλατικά γεγονότα στην Ελλάδα. Μια δοκιμασία για σκληρούς ποδηλάτες που διασχίζουν όλο το νησί, διανύοντας μία συνολική απόσταση 200 χιλιομέτρων.

Για τους λάτρεις του mountain biking υπάρχουν διάφορες (μη οργανωμένες) διαδρομές του νησιού, όπως ο Προβατάς, η Νέα Μονή, οι Άγιοι Πατέρες, ο Ανάβατος, τα Ρετσινάδικα, το Πελινναίο κ.ά. για μια πιο extreme εμπειρία.

 

 

www.ecozen.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο