ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Διαλειμματική προπόνηση

Είναι η πιο γνωστή και πεπατημένη μέθοδος προπόνησης και μοχλός της βελτίωσης της ταχύτητας . υπάρχουν διάφορες μορφές διαλειμμάτων προπονήσεων που διαφέρουν στην  ένταση και στην διάρκεια όσο και του διαλείμματος . Συχνότητα προπόνησης ενδείκνυται 2-3 φορές εβδομαδιαίως.

Λειτουργική προπόνηση

Τα θεμέλια της λειτουργικής προπόνησης έχουν δημιουργηθεί με τον τρόπο που θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση μετά από τραυματισμό και από ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Η λειτουργική προπόνηση μας βοηθάει για την  ευκινησία την σταθεροποίηση , την ταχύτητα, την δύναμη , τα αντανακλαστικά. Είναι το είδος της προπόνησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα περισσότερα αθλήματα  και από πολλούς κρίνεται ως η ιδανικότερη. Επίσης, παρακάτω θα παρουσιάσουμε και άλλες σύγχρονες  μεθόδους προπόνησης.

KETTLEBEL

Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την  δύναμη, φυσική  κατάσταση, την αερόβια  αντοχή , ευελιξία , αύξηση μεταβολισμού ο οποίος παραμένει σε υψηλά επίπεδα   ακόμα και μετρά το πέρας  της. Συμβάλει επίσης στην μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου (vo2max) και στον καρδιακό παλμό  (hr).

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Οι ασκήσεις και η εκτέλεση τους θα πρέπει να δείχνεται και να επιβλέπεται από πιστοποιημένο  γυμναστή για να υπάρχει μυϊκός τραυματισμός και επίσης να μην χρησιμοποιείται από άτομα με ανατομική ανωμαλία η παραμόρφωση σπονδυλικής στήλης.

TRX

Το νέο αυτό σύστημα προπόνησης με ιμάντες (TOTAL – BODY RESTINCASE –EXERCISE). Σημαίνει ότι το σώμα μας είναι η αντίσταση του ανάλογα πως θα χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση του.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το σύνολο των ανθρώπων ανεξάρτητα από το επίπεδο της φυσικής κατάστασης –μυϊκής δύναμης , γυμνάζει όλο τον κορμό σε κάθε κίνηση , βελτιώνει πολύ την ισορροπία  και τον συντονισμό των μυών λόγω της συνεχούς αστάθειας και αναγκάζει διαρκώς το σώμα να βρίσκει την ισορροπία του.

Cross fit box

Το απόλυτο εργαλείο ισορροπίας, εκρηκτικότητας, αντοχής και δύναμης. Η ποικιλία στο ύψος μας επιτρέπει να στοχεύσουμε σε διαφορετικές μοίρες και να γυμνάσουμε διαφορετικά σημεία του ποδιού από τους αστραγάλους και τις γάμπες, μέχρι τους μηρούς και τους γοφούς. Με τις ειδικές αντιολισθητικές επιφάνειές τους παρέχουν την απόλυτη ασφάλεια και σιγουριά σε κάθε βήμα.

 Επιτόπια Άλματα

Είναι η άσκηση η οποία μας βοηθάει πολύ στην αύξηση της μυϊκής δύναμης των ποδιών με την αερόβια κίνηση ένα πρόγραμμα των 3-5 σετ και 15 επαναλήψεων με 30” διάλειμμα.

Σχοινάκι

Το σχοινάκι είναι ένα ευχάριστος τρόπος για να αύξηση κάνεις την φυσική κατάσταση και την καρδιοαναπνευστική του ικανότητα, να δυναμώσει τους μυς – τένοντες των ποδιών. Οι πιο γνωστοί τρόποι είναι μετά ποδιά παράλληλα μεταξύ τους κάνοντας επιτόπια άλματα και άλμα με εναλλαγή ποδιών. Για αυτούς που ξεκινάνε για πρώτη φορά 30-40” το σετ έως 3 φορές και 60” διάλειμμα και για τους προχωρημένους 2 έως και 5 λεπτά  4-5 σετ.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλες τεχνικές –μεθόδους γνώσεων σας πιστεύω ότι θα αναφερθούμε σε άλλο άρθρο.

 

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
SK FITNESS

www.pisina.net

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top