Η τρέλα… πετάει στα βουνά!

Ο Ελβετός Uli Emanuele κατάφερε να πετάξει μέσα από ένα άνοιγμα μόλις δύο μέτρων ανάμεσα σε δύο βουνά, χρησιμοποιώντας την ειδική πτητική στολή και… μεγάλες δόσεις τρέλας

Αυτή είναι σίγουρα μία από τις πιο τρελές και επικίνδυνες πτήσεις που έχετε δει ποτέ. Ο επίδοξος “Daredevil” (από τον γνωστό ήρωα κόμικς), ο Ελβετός Uli Emanuele, κατάφερε να πετάξει μέσα από μία “τρύπα” διαμέτρου μόλις δύο μέτρων σε κάποιο από τα βουνά της χώρας του. Αυτή είναι και η μικρότερη καταμετρημένη απόσταση μέσα από την οποία έχει περάσει ποτέ ιπτάμενος άνθρωπος με την χρήση της ειδικής αυτής στολής.
Το επίτευγμα (ή πιο σωστά, η τρέλα) αυτής της πτήσης είναι πραγματικά μοναδική για όσους ασχολούνται με αυτά τα extreme sports καθώς απαιτούσε άψογο συγχρονισμό και πολύ προπόνηση. Μα πάνω απ’ όλα πολύ μεγάλη τύχη.
Ως προς την προπόνηση, ο Uli είχε κάνει όλα τα απαραίτητα. Γνωστός στους κύκλους των κυνηγών της αδρεναλίνης κάθε είδους, ο Ελβετός ιπτάμενος-άνθρωπος χρειάστηκε περί τα τρία χρόνια προετοιμασίας και δοκιμών μέχρι να αποφασίσει την τελική προσπάθεια.
Στο βίντεο που κατέγραψε την προσπάθειά του παρακολουθούμε όλες τις φάσεις της πτήσης, από το ανέβασμα στο σημείο της απογείωσης μέχρι και το απίστευτο highlight, το πέρασμα μέσα από την τρύπα ανάμεσα στους δύο βράχους στα βουνά του Lauterbrunner της Ελβετίας. Στο σημείο μάλιστα του video που υπάρχει η αργή κίνηση, γίνεται προφανές το πόσο κοντά πέρασε ο απίστευτος Ελβετός από τα βράχια (και το σίγουρα θανατηφόρο ατύχημα…). Στην συνέχεια η προσγείωση σε κάποιο τυπικό λιβάδι της ελβετικής υπαίθρου γιορτάζεται από όλους τους παρευρισκόμενους η ασφαλής επιστροφή του Uli στο έδαφος.
Tο video της όλης προσπάθειας ανέβηκε στο YouTube, συγκεντρώνοντας τον θαυμασμό όλων όσων το παρακολουθούν και έχουν ήδη ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο views μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

www.protothema.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top